Malta Katlı Otoparkı hızla yükseliyor

25.08.2024 10:07:25

Malta Katlı Otoparkı hızla yükseliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 356 araçlık park yeri kapasitesine sahip Malta Katlı Otoparkı’nın yapım çalışmalarına hızla devam ediyor. Büyükşehir Yetkilileri, otopark şantiyesine giderek ilgili teknik ekipten devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Malta Katlı Otoparkı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Yetkilileri otopark şantiyesine giderek çalışmaları inceledi. Ayrıca, ilgili teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Danışmanları Ferhat Fırat ve Umut Yenigün, Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım, Kontrol ve Uygulama Şube Müdürü Tolga Selvi ile birlikte ilgili teknik ekip incelemelere katıldı.

Kentin trafik yükünün azaltılmasına katkı sağlayacak
Yetkililer, inceleme sırasında proje ilerleyişi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İnşaat sürecinde gelinen son durumu yerinde gözlemledi. Teknik ekip tarafından verilen bilgilerde, Malta Katlı Otoparkı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölgede yaşayan yurttaşların park yeri bulmasının kolaylaşacağı ve kentin trafik yükünün azaltılmasına katkı sağlanacağı vurgulandı. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği ve projenin belirlenen süre öncesinde tamamlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

“356 araçlık park yeri kapasitesine sahip olacak”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, yapılan incelemelerde Malta Katlı Otoparkı hakkında açıklamalarda bulundu. Hacıalibeyoğlu, “Malta Katlı Otoparkı’nın yapımına devam ediyoruz. Binanın toplam inşaat alanı 10 bin 168 metrekaredir. Bodrum kat, zemin kat ve üzerindeki 4 kata ilaveten çatı alanı da otopark olarak hizmet verecek. Otoparkta mevzuatlara uygun olarak oluşturulan 18 araçlık elektrikli araç park yeri ve 19 araçlık engelli park yeri bulunuyor. Tamamlanmasının ardından toplam 356 araçlık park yeri kapasitesine sahip olacak. Ayrıca 39 motosiklet için de park alanı mevcuttur. Binanın enerji maliyetinin azaltılması, elektrik enerjisi ihtiyacının bir kısmının karşılanması amacıyla da çatı katındaki rampa üzerinde 28 adet fotovoltaik paneller bulunuyor” diye konuştu.

“Sözleşme süresinden daha erken sürede tamamlamayı hedefliyoruz”
Genel Sekreter Yardımcısı Hacıalibeyoğlu şöyle devam etti: “Otopark çevresinde, yakın mesafede konut yerleşimlerinin olması nedeniyle inşaat aşamasında trafik akışı, kirlilik, gürültü, vb. konularda azami önlemler almış durumdayız. Bütün önlemlerimize rağmen vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı tüm yurttaşlarımızın affına sığınıyoruz. Katlı otoparkı yılbaşı itibarıyla sözleşme süresinden daha erken sürede tamamlamak ve akabinde yurttaşlarımızın hizmetine sunmak için hızlı bir şekilde çalışıyoruz. 17 ilçemizde de yaptığımız çalışmalarla engelli erişimine ve mevzuatlara uygun, enerji verimliliği yüksek, içerisinde elektrikli şarj istasyonları olan otoparklar inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu otoparkların anlık doluluk oranlarını izleyen uygulamalarla yurttaşlarımızın araçlarına kolayca yer bulmasını sağlamak ve trafik akışını hızlandırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor.”