Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, huzur ve güven ortamını korumak amacıyla 13 ilçede eş zamanlı olarak "Huzur 44" uygulaması gerçekleştirdi. 313 personelin görev aldığı operasyonda, 31 farklı nokta ve umuma açık iş yerlerinde kapsamlı denetimler yapıldı.
Uygulama sırasında 3 bin 506 şahıs ile 656 araç sorgulamadan geçirildi. Denetim kapsamına 97 umuma açık iş yeri, 18 park ve bahçe, 27 okul ve yüksekokul yerleşkesi ile 1 otogar dahil edildi. Kontroller sırasında 5 yoklama kaçağı şahıs tespit edilerek tutanak tanzim edildi.
7 iş yerine kapalı alanda sigara içilmesi ve ruhsat eksikliği nedeniyle işlem yapılırken, 1 şahsa "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçundan adli işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 37 araca idari para cezası kesildi, 3 araç ise trafikten men edildi.