Çanakkale Boğazı 45 Saat Sonra Yeniden Açıldı

Çanakkale Boğazı 45 Saat Sonra Yeniden Açıldı

Lodos fırtınası nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatılan Çanakkale Boğazı, yaklaşık 45 saat sonra gemi geçişlerine açıldı. Fırtına, feribot seferlerini de iptal ettirmişti.

Fırtına Uyarısı ve Hayatı Durduran Etki
Meteorolojinin geçtiğimiz cuma günü yaptığı fırtına uyarısının ardından, cumartesi ve pazar günleri Çanakkale'de etkili olan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarındaki feribot seferleri iptal edilmişti.

Boğaz Trafiğinin Durdurulması
Çanakkale Boğazı, etkili olan lodos fırtınası nedeniyle geçen cumartesi günü saat 12.20 sıralarında Kuzey ve Güney yönünden gemi trafiğine geçici olarak kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın her iki yönden geçişlere kapalı olduğunu bildirerek gemilerin demir bölgesinde bekletilmesini sağladı.

Normale Dönüş Süreci
Lodos fırtınasının etkisini yitirmeye başlamasıyla birlikte, yaklaşık 45 saat sonra Çanakkale Boğazı yeniden açıldı. Boğaz, Güney yönünden saat 08.00, Kuzey yönünden ise saat 09.00 itibariyle gemi geçişlerine açılarak normal trafik düzenine döndü.