Lise ve üniversite sınavlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

21.08.2024 11:29:16

Lise ve üniversite sınavlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 28 No’lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Giriş Sisteminde (LGS) dereceye giren öğrenciler için ‘Mersin Başarı Ödülleri’ töreni düzenlendi.
Törende konuşan 28 No’lu Komite Meclis Üyesi Tamer Güner, “Amacımız başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmenin yanında bu başarılı çocuklarımızın Mersin’i her zaman hatırlamasını sağlamak. Ülkemizin geleceğine imza atacak bu başarılı gençlerimizin Mersin’i unutmayarak şehirleri adına da hizmetlerde bulunmasına katkı sunmak” dedi.

“Kıvılcım olarak gidip alev topu gibi dönmenizi bekliyoruz”
Konuşmasına öğrencileri, velileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise şunları söyledi: “Sizler bugün belki şehir dışına ama yarın eğitim almak için yurtdışına gideceksiniz. Orada kendinizi geliştirip hizmet için geleceğine, gelişimine katkı sunmak için ülkenize, kentinize dönmelisiniz. Bugün bir kıvılcım olarak gittiğiniz yerlerden alev topu gibi dönmenizi bekliyoruz.”
Mersin’in hızla geliştiğini, Türkiye’nin incisi, öncüsü olacağını vurgulayan Çakır, “Sizler kendinizi geliştirirken bizler de MTSO olarak yazılım sistemleri, robot sistemleri gibi geleceğe yönelik meslek üzerinde çalışmalar yürütüp kentimizi sizlere hazırlıyoruz. Gittiğiniz şehirlerde, ülkelerde şehrinizi unutmayın” ifadelerini kullandı.
Eğitim ve ticaretin iç içe olduğunu kaydeden Çakır, doğru eğitimin ticareti de doğru yönde etkileyeceğini aktardı. Dünyanın hızla değiştiğini ve eğitim sisteminin de bu değişen dünyanın gereklerine göre oluşturulması gerektiğini dile getiren Çakır, “Bugün herkes aynı şeyi öğrenip aynı yolda yürümek zorunda. Artık kişiye özel, yeteneklere özel eğitim politikaları geliştirmeliyiz" diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında LGS’de 500 tam puan alan 6 öğrenci ile YKS’de ilk 100’e giren 6 öğrenciye plaket verilerek altın hediye edildi.