Tarih: 26.08.2024 12:26

Limak Filarmoni Orkestrası 2 bin 500 yıllık tiyatroda sanatseverleri mest etti

Facebook Twitter Linked-in

Limak Filarmoni Orkestrası Bodrum’da sanatseverlerle buluştu. Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde gerçekleşen konserde, Orkestra Şefi Beatrice Venezi yönetiminde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve uluslararası üne sahip soprano Kristine Opolais binlerce izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı. Konserden elde edilen gelir kadın mühendislik öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.
Bodrum Antik Tiyatrosu, dün akşam özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Limak Vakfı tarafından sanata destek amacıyla kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, özenle seçilmiş eserlerden oluşan repertuarı ile Anadolu’nun en eski tiyatrolarından olan ve tarihi dokusuyla mest eden Bodrum Antik Tiyatrosu’nda seyirci karşısına çıktı. Dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan orkestra, 2 saatten fazla süren konserde, muhteşem performansı ve geniş repertuarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliği iş, sanat ve medya dünyasından pek çok kişi izledi.

Geliri kadın mühendislerin eğitiminde kullanılacak
Konserde Limak Filarmoni Orkestrası’na dünyanın önemli sahnelerinde başrol söyleyen ve aynı zamanda Limak Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen ünlü tenor Murat Karahan ve soprano Kristine Opolais eşlik etti. Orkestra Şefliğini Beatrice Venezi’nin yaptığı "Limak Filarmoni Orkestrası Operanın Yıldızlarıyla Yaz Konseri"nde bilet satışından elde edilen gelir, Limak Vakfı’nın "Global Engineer Girls Türkiye" programından faydalanan kadın mühendislik öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB