LGS’de başarılı olan Çeşmeli 38 öğrenci kahvaltıda ağırlandı

LGS’de başarılı olan Çeşmeli 38 öğrenci kahvaltıda ağırlandı

LGS’de başarılı olan Çeşmeli 38 öğrenci kahvaltıda ağırlandı

Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu, Liseye Geçiş Sınavı’nda 38 öğrencisinin büyük başarı göstermesi üzerine Çeşme’deki ortaokullar arasında en başarılı okul olurken, eski belediye başkanlarından Nuri Ertan ve eşi Hayriye Ertan, başarılı öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini kahvaltıda ağırladı.
Kahvaltıya katılan Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, "Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu başarılı bir okulumuz. Buradan mezun olan öğrencilerimizin LGS sonuçlarında aldıkları puanlar ve yerleştikleri liselerle, ilçemizin yüzünü ağarttı. Biz de sevgili hayırseverimiz Nuri Ertan ile kendilerini ve ailelerini kahvaltıda ağırladık. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini canı gönülden kutluyorum, bundan sonraki okul hayatlarında da başarılar diliyorum" diye konuştu.

"38 öğrencimiz üstün başarı elde etti"
Çeşme’de LGS’de en fazla başarı gösteren okul olmanın gururunu yaşadığını belirten Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Müdürü Hikmet Aykut, "Çok uzun bir süreç, özellikle 8. sınıfta hem öğrenci hem velisi için çok sabır gerektiriyor. Bu süreçte biz de okul olarak elimizden geleni yapıyoruz, özellikle öğretmen arkadaşlarımızın üstün gayretiyle güzel sonuçlar elde ediyoruz. Okulumuz yine Çeşme’de üstün başarı elde etti. 13 öğrencimiz ilçe dışındaki İzmir ve çevre illerde bulunan Anadolu ve Fen liselerini kazandı, 22 öğrencimiz Çeşme Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi’ni kazandı, 2 öğrencimiz Aydın Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı, 1 öğrencimiz ise Foça Recep Kerman Spor Lisesi’ni kazandı; toplamda 38 öğrencimiz üstün başarı elde etti" diye belirtti. Aykut, tüm öğrencilere tavsiyede de bulunarak, "Sınavlarda başarılı olmaları için bol bol kitap okuyun" dedi.

"Çok yakında eğitim alanında Çeşme’ye yeni bir sürprizim olacak"
Önceki dönem Belediye Başkanlarından Nuri Ertan ise, "Ertan Oteli’nde, eşim Hayriye ile birlikte evlatlarımızla kahvaltıda bir araya geldik. Bu okulun adı benim anne ve babamın isimleri. Ertan okulu 1951 yılında eğitim öğretim hayatına başladı. Burası için babam ve amcam bağış yaptı. Seneler sonra devlet, şimdiki İmam Hatip Okulu’nun olduğu yere taşıdı ve orada da Ertan Okulu olarak devam etti, ismi değiştirmediler. Bu da o dönemdeki babamın siyasi muhalifleri tarafından eleştirildi, okulun ismi değiştirilmedi ama benim içimde uhde kaldı. Biz de buraya Ertan ailesinin adını taşıyan bir okul yapma kararı aldık ve Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’nu yaptık, iyi ki de yapmışız, bu güzel evlatlarımız başarılarıyla bizi mutlu ediyor. Okul yönetimi de çok önemli tabii ki Okul Müdürü Hikmet’ Aykut’u ve öğretmenleri de ayrıca tebrik ediyorum. Çok yakında eğitim alanında Çeşme’ye yeni bir sürprizim olacak" diye konuştu.