Lezzet Festivali tanıtım toplantısı yapıldı

15.10.2024 15:00:51

Lezzet Festivali tanıtım toplantısı yapıldı

Adana’da 17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta yapılacak olan 8. Uluslararası Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festivalin Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Çukurova’nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Adana’nın, Türkiye’nin en zengin, köklü ve güçlü mutfaklarından birisine sahip olduğunu dile getiren Köşger, "Festival alanında 20’den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Köşger, kentte gastronomi destinasyonu oluşturulması için festivalde açık oturum düzenleneceğini anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da etkinliğe ilginin her yıl arttığını belirterek, "Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana’yı bir turizm kenti yapma kararındayız." dedi. Programda davetliler için yöresel yemekler sergilendi.
Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim’de Merkez Park’ta yapılacak.
Kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılacağı festivalde, şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok program yer alacak.