Tarih: 20.08.2024 13:09

LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi ile gençlere destek oluyor

Facebook Twitter Linked-in

İnsana ve topluma fayda sağlayacak projeler üretmeyi sorumluluğu olarak gören LC Waikiki, gençlerin sosyalleşmesine, özgüven kazanmasına olanak tanıyacak Hatay Sörf Merkezi projesinin ana sponsorluğunu üstlendi.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı temel değerleri arasında konumlayan LC Waikiki, Hatay Samandağ bölgesinde gençlerin sosyalleşmesine, özgüven kazanmasına ve yeni yetkinliklere sahip olmasına olanak tanıyacak Hatay Sörf Merkezi projesinin ana sponsorluğunu üstlendi. Hatay Sörf Merkezi, deprem sonrası bölgede olanakların azalmasından dolayı sosyalleşme imkanlarından mahrum kalan gençlere yeni bir motivasyon kazandırmayı amaçlıyor. Merkez ile aynı zamanda gençlere, eğlenebilecekleri ve özgüven kazanabilecekleri yeni bir uğraş alanı oluşturuluyor. Sörf ile gençleri denizin iyileştirici gücü ile buluşturan proje hedefleri arasında bölgeye sörf odaklı bir turizm alanı kazandırmak ve yeni bir ekonomik imkan oluşturmak da bulunuyor.

Bugünün öğrencileri, yarının sörf eğitmenleri olacak
Hatay Sörf Merkezi, 16 yaş altındaki öğrencilere 3 aşamalı ücretsiz bir eğitim programı sunuyor. 1000 öğrenci ile 1. seviye temel sörf eğitimlerine başlanırken bu seviyede ilerleme kaydeden ve istekli olan öğrenciler, 2. seviye eğitim programı ile sörf yeteneklerini geliştirecek. 2. seviye eğitim programından seçilen öğrenciler ise 3. seviye Sörf Liderlik Eğitimi’ne başlamaya hak kazanarak kış aylarında da eğitimlerine devam edecek. Sürdürülebilir bir proje olan Hatay Sörf Merkezi kapsamında, tüm sene boyunca ileri seviye sörf eğitimlerinden geçen 20 genç, gelecek yaz başlayacak yeni dönemde akranlarına sörf eğitmenliği yapacak.

“Topluma değer oluşturmayı önceliklendiriyoruz”
LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz şu değerlendirmede bulundu: “LC Waikiki, ‘İyi Giyinmek Herkesin Hakkı’ misyonu ile hareket eden bir marka. Faaliyetlerimizin yanı sıra topluma değer oluşturmak en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Yaşadığımız deprem felaketinde de bu bakış açısıyla hareket ettik. Bölge halkına destek olmak ve yaralarını sarmak için barınma başta olmak üzere giyinme, okul tadilatları ve eğitim bursu yardımlarımızı ulaştırdık. Bunun yanında deprem sonrasında bölgedeki çocuklara ve yetişkinliklere çeşitli projelerle ulaşılmakla birlikte, sahada yapılan çalışmalarda gençlerin es geçildiğine dair geri dönüşler aldık. Ana sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz bu projeyle bölgedeki gençlere ulaşmak, onlara dokunmak istiyoruz. Sörfü tercih etmemizin sebeplerinden biri Samandağ’ın sörf sporuna çok uygun olması. Bununla beraber su sporlarının ve özellikle sörfün rehabilite edici bir etkisi var. Bu da özellikle deprem gibi afetlerde gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkı sağlıyor. Gençleri bu sporla tanıştırarak rehabilitasyon süreçlerine destek olmayı, uzun vadede yeni sporcular ve sörf eğitmenleri yetiştirmeye katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

“Samandağ, dalga sörfü turizminin lokomotifi olacak”
Hatay Sörf Merkezi’nin kurucusu ve eğitmeni Deniz Toprak, eğitimlerin kış boyu devam edeceğini ve gelecek yılın Haziran ayında 2025 grubu için çalışmaların başlayacağını söyledi. Toprak, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu projeyi çocukları, gençleri sörfle tanıştırmak için önemli bir başlangıç olarak düşünebiliriz. Proje kapsamında 11 bin gencimize mahalle toplantıları, sosyal medya, okullar aracılığıyla ulaştık. Başlangıç seviyesi eğitimleri için öngördüğümüz 1000 kişilik kontenjanı dolduruyoruz. Projede ilk aşamada 1.000 gencimize ulaşmak, 20 gencimizi ise ileri aşama eğitimlere dahil etmek istiyoruz. Projede gelecek sene hedefimiz ise 2.000 gence ulaşmak. Böylelikle iki senede toplam 3000 gencimizi sörfle tanıştırmak istiyoruz. Ana sponsorumuz LC Waikiki’nin yanı sıra Hayata Destek ve farklı STK iş birlikleriyle devam edecek projenin, bölgeye sörf odaklı kalıcı bir turizm alanı kazandırması da söz konusu. Sörfle ilgilenen ciddi bir kesim var. Çok daha sürdürülebilir, otantik deneyim peşinde olan bu kitleyi hedef alacak sörf odaklı turizm alanı bölge için sürdürülebilir bir alternatif oluşturuyor. Türkiye’nin en uzun yaz mevsiminin, en sıcak denizinin ve en uzun başlangıç seviye dalga periyodunun olduğu deniz Samandağ. Buranın dalga sörfü turizminin lokomotifi olmasını, Hatay Sörf Merkezi’nde yetişen genç sörfçülerimizin, bölgenin sörf odaklı turizm dönüşümüne liderlik etmesini amaçlıyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB