Kuzeyyaka mahallesinde sıcak asfalt sevinci

26.08.2024 12:11:16

Kuzeyyaka mahallesinde sıcak asfalt sevinci

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, içme suyu borularının yenilenmesini sağladığı Kuzeyyaka Mahallesi’ne verdiği sıcak asfalt sözünü yerine getirdi. Altyapı çalışması tamamlanan sokaklar, sıcak asfalt konforuna kavuşuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kepez Belediyesi’nin desteğiyle mahallenin kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu borularını yeniledi. Vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içme suyuyla buluşturmayı amaçlayan çalışma kapsamında 2 bin 200 metre ana hat, 1000 metre abone hattı olmak üzere toplamda 3 bin 200 metre içme suyu imalatı yapıldı. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, boru hattı yapımının tamamlandığı 14 sokağı sıcak asfalt hizmetiyle buluşturuyor. Çalışma kapsamında, altyapı kazılarından dolayı yolların bozulan asfalt zemini, freze iş makinesiyle kazılarak kaldırıldı.

Yola sıcak asfalt döküldü
Kamyonlarla belediyenin geri dönüşüm tesisine taşınan asfalt molozu, burada altyapı çalışmalarında kullanılan malzemeye dönüştürülüyor. Zarar gören asfalttan temizlenen yollar, kırma taş ve ince malzemeden oluşan karışım serildi. Bu malzeme silindir iş makinesiyle sıkıştırılarak, yolun zemin kaplaması daha düzgün ve sağlam hale getirildi. Yol gövdesinin temel tabakası oluşturulmasından sonra ise sıcak asfalt uygulamasına geçildi. Kamyonlarla sahaya getirilen sıcak asfalt, finisher ile yola serildi.

14 sokağa 3 bin 500 ton asfalt
Başkan Kocagöz, mahalleye gelerek, asfalt uygulamasını yerinde inceledi. Asfalt uygulamasını yapan işçilere kolaylıklar dileyen Kocagöz, mahalle sakinlerinin hizmet taleplerini de dinledi. Kocagöz, inceleme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Asfalt uygulaması yaptığımız sokakların içme suyu boru hattı, elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, doğal gaz, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Altyapı çalışmaları tamamlanan sokakların asfaltını yapacağımızın sözünü vermiştik. Sıcak asfalt uygulamamız başladı. Mahallemizin 14 sokağına 3 bin 500 ton asfalt dökeceğiz. Böylelikle 20 bin metrekarelik alanı asfaltlamış olacağız. Asfalt hizmetimiz, mahalle sakinlerimize hayırlı olsun. Halkımıza hak ettiği hizmeti veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Muhtardan hizmet teşekkürü
Asfalt hizmetinden dolayı Başkan Mesut Kocagöz’e teşekkür eden Kuzeyyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Minnetoğlu, da “Başkanımız, içme suyu borularının yenilenmesi ve asfalt sözlerin arkasında durdu. Alt yapı çalışmalarından dolayı toz toprak sıkıntısı yaşadık. Ama kısa bir süre içerisinde mahallemiz tertemiz olacak” diye konuştu. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, asfalt uygulamasını kısa sürede tamamlayacaklarını, kaldırımların da bakım ve onarımını yapacaklarını ifade ettiler.