Kütahya’da kurban pazarı padok kira fiyatlarına tepki

30.04.2025 10:51:56

Kütahya’da kurban pazarı padok kira fiyatlarına tepki

Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kütahya Belediyesi tarafından belirlenen kurban pazarı padok kira fiyatlarının yüksekliğine tepki gösterdi. Atakan, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ye seslenerek, üreticilere ticari değil hizmet odaklı yaklaşılması gerektiğini vurguladı.
"Fiyatlar çok yüksek. Kurban pazar yerleri üreticilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet yerleridir" diyen Atakan, açıklamasında, "Bin bir emekle, kar kış demeden, bayram tatili gözetmeden gece gündüz çalışan, kurbanlık hayvanlarını bir iki yılda yetiştiren üreticilerimize bu yerleri sadece ticari olarak görmeniz doğru değildir" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 6 bin üyesi bulunan birlik adına konuştuğunu belirten Atakan, "Ben, biz çobanlar ailesi olarak yaklaşık 30 bin nüfusun sesi olan bir başkan olarak sizden fiyatları indirmenizi, çobanlarımıza ticari olarak değil, hizmet olarak yaklaşmanızı talep ediyoruz" dedi.
Bahattin Atakan, Canlı Hayvan Pazarı’ndaki padok fiyatlarında geçen yıla göre büyük artışlar yaşandığını belirtti. Atakan, geçen yıl 2 bin 250 TL olan kapalı padok ücreti bu yıl 12 bin 500 TL’ye, 1. açık padok bin 500 TL’den 8 bin TL’ye, 2. açık padok ise bin TL’den 6 bin TL’ye yükseltildiğini bildirdi.
Atakan, fiyatların yeniden gözden geçirilmesi için belediye başkanlığına resmi dilekçe ile başvuracaklarını da sözlerine ekledi.