Kütahya’da “İşimiz Temiz” eğitimleri başlıyor

Kütahya’da “İşimiz Temiz” eğitimleri başlıyor

Kütahya’da “İşimiz Temiz” eğitimleri başlıyor

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezlerinde açılan, “İşimiz Temiz” kurslarında 8 saatlik eğitimle, “İşimiz Temiz” belgesi veriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “İşimiz Temiz” kursları Kütahya’nın tüm Halk Eğitim Merkezlerinde veriliyor. Kurs 8 ders saati sürüyor ve bir günde tamamlanıyor. Kurslara 16 yaşından büyük en az ilkokul mezunu herkes katılabiliyor. Yiyecek, içecek, konaklama, ulaştırma alanlarında çalışan veya bu sektörlerde ileride çalışmayı düşünen yetişkinleri yükseköğrenim ve lise öğrencilerini kurslara katılmaya belge alarak avantajlarından yararlanmaya davet ediliyor. Ayrıca çalışanlarını bu kurslara yönlendiren işletmeler de “İşimiz Temiz” belgesi alarak avantajlardan yaralanacaklar.

“Ücretsiz Kurslar”
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından açılan kurslar Kütahya merkez ve ilçe Halk Eğitim Merkezlerinde tamamen ücretsiz veriliyor ve müracaatların Halk Eğitim Merkezlerine yapılması gerekiyor.

“Kurslara katılmanın avantajları”
MEB onalı sertifika, işletmelerde istenilen zorunlu hijyen belgesi olarak kullanabilme, Avrupa geçerli Europas Sertifika eki, Opet istasyonlarında avantajlar, çıraklık, kalfalık geçiş sınavı avantajları.