Kütahya’da hayırsever iş adamının annesi adına yaptırdığı 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete sunuldu

13.09.2024 10:49:43

Kütahya’da hayırsever iş adamının annesi adına yaptırdığı 4-6 Yaş Kur’an Kursu hizmete sunuldu

Kütahya’da hayırsever iş adamı Ahmet Kocapınar tarafından annesi adına yaptırılan Kur’an Kursu hizmete sunuldu.
Saray Mahallesi Maltepe Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Vali Musa Işın ve protokol üyelerinin katıldığı bir törenle eğitim-öğretime açıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, annesi adına 3 kattan oluşan Kur’an Kursu binasını yaptırıp müftülüğe devreden iş adamı Ahmet Kocapınar’a teşekkür etti.
İş adamı Ahmet Kocapınar da Kur’an Kursu binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, "Şahsım adına en önemsediğim açılışlardan bir tanesinde olmaktan dolayı son derece mutluyum” diye konuştu.
Kütahya Valisi Musa Işın, çocukların erken yaşlardan itibaren İslam ahlakı üzerine yetiştirilmesinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Işın, "Evlatlarımızın ahlakı vicdan ile süslememiz lazım. Allah ve peygamber sevgisini ve aynı zamanda Allah korkusunu insanların kalbine yerleştirmemiz lazım. Eğer çocuklarımızın ülkesine faydalı, büyüklerine saygılı, edep ve haya içerisinde bir hayat sürmelerini istiyorsak İslam terbiyesi vermemiz gerekiyor. Kütahya halkı bu konuda son derece duyarlıdır. Kendilerini tebrik ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardandan Ahmet Kocapınar’a Vali Musa Işın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Tören, Müftü İrfan Açık’ın dua etmesi, kurdele kesimi, protokol üyelerinin Kur’an Kursu’nu gezip öğrencilere hediye takdim etmesiyle erdi.