Kütahya’da ’DPÜ Çocuk Üniversitesi’ törenle açıldı

30.07.2024 22:16:10

Kütahya’da ’DPÜ Çocuk Üniversitesi’ törenle açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi’nin yürütücülüğünde hayata geçen DPÜ Çocuk Üniversitesi düzenlenen törenle açıldı.
Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Genel Sekreter Yusuf Çetin, akademik ve idari personel, DPÜ Çocuk Üniversitesi’nde eğitim alacak olan öğrenciler ve velileri katıldı.
Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, törende yaptığı konuşmada DPÜ Çocuk Üniversitesi’nin çocuklara üniversite ile etkileşim içerisinde yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla Rektör Kızıltoprak’ın destekleriyle kurulduğunu söyledi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, “Bizim bu yolda başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Duamız, gayretimiz ve bütün mücadelemiz evlatlarımızın mutlu olması, üniversitemizin Türkiye’mizde ve dünyada öne çıkması, böylesine güzel iyi öğrencilerle buluşması, şehrimizin ve üniversitemizin kalkınmasıdır. Ben bu proje vesilesiyle bütün evlatlarımızı alınlarından öpüyorum. Çocuk Üniversitemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Törende müzik programının ardından Rektör Kızıltoprak, proje süresince kullanılacak eğitim materyallerini öğrencilere teslim etti. DPÜ Çocuk Üniversitesi’nin ilk dersi, katılımcıların yer aldığı salonda başladı.