Kütahya’da cerrahi alanında yenilikçi hamle

Kütahya’da cerrahi alanında yenilikçi hamle

Kütahya’da cerrahi alanında yenilikçi hamle

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi akademisyeni Öğretim Görevlesi Emirhan Bozoğlan, “Kişiye Özel Cerrahi Guide ve Vakaya Özel Cerrahi Eğitim Modülleri Üretimi” konulu projesi ile Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazandı.
Proje kapsamında cerrahi müdahalelerin doğruluğunu ve etkinliğini artırmayı amaçlayan ve 3 boyutlu baskılama yöntemi ile üretilecek kişiye özel cerrahi kılavuzların ve vakaya özel cerrahi eğitim modüllerinin geliştirmesi ve üretimi planlanıyor.
Proje; ileri düzey 3D modelleme, basım teknikleri ve özelleştirilmiş simülasyonlar kullanılarak oluşturulan cerrahi kılavuzlar ile cerrahların eğitim ve ameliyat planlamalarında önemli bir destek sağlamayı hedefliyor.
Proje yürütücüsü Emirhan Bozoğlan, söz konusu proje hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, üretilecek cerrahi kılavuzlar ile cerrahların operasyonlara daha iyi hazırlanmasının ve hastaların daha güvenli tedavi edilmesinin mümkün olabileceğini dile getirdi. Bozoğlan, bu sayede de Tıp Fakültesi’nin sağlık hizmetlerinde hedeflediği mükemmellik düzeyine katkı sağlayabileceğini belirtti.