Kütahya Belediyesi ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) iş birliğinde düzenlenen "Kütahya Kültürel Değerleri, Tarihi ve Doğal Güzellikleri Resim Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Belediye Fuar Salonu’nda düzenlenen programa Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci katıldı.
Kütahya’nın tarihini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini konu alan eserlerin yer aldığı sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Birbirinden değerli çalışmalar, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.
Yarışma sonucunda lise öğrencileri kategorisinde birincilik ödülünü Şevval Değerli, ikincilik ödülünü Şeyma Kuş, üçüncülük ödülünü ise Naz Sezgün kazandı. Yağmur Aydın, Eda Koca ve Said Nuri Uğur mansiyon ödülüne layık görüldü.
Üniversite öğrencileri ve sanatçılar kategorisinde ise birincilik ödülü Altan Öztürk’ün olurken, ikinciliği Azra Karakaş, üçüncülüğü Sinan İlen elde etti. Medine Soytopçu, İrem Gülsem ve Amil Üçbaş mansiyon ödülü alan isimler arasında yer aldı.
Programa; Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin yanı sıra CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, belediye başkan yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.