Tarih: 07.08.2024 11:10

Kütahya Fevzi Çakmak İlkokulunun "Sayfalar Canlanıyor" isimli projesi Teknofest finallerinde

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya Merkez Fevzi Çakmak İlkokulunun hazırladığı "Sayfalar Canlanıyor" isimli proje, 2024 eğitim teknolojileri alanında ilkokul ortaokul seviyesi çevrimiçi yarı finalinde başarılı olarak 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya’da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.
Danışmanlığını Sınıf Öğretmeni Sevgül Yılmaz’ın yaptığı ve Burcu Öztürk ile birlikte hazırladıkları projenin çevrimiçi sunumunu görevli öğrenciler Ahsen Hayal Dayı ve Mehmet Selim Akça gerçekleştirdiler.
Okul Müdürü İdris Işıklı ile öğretmenler Sevgül Yılmaz ve Burcu Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Başarılı bir proje ortaya çıkaran öğretmenleri tebrik eden Müdür Hasan Başyiğit, öğrencilerin öğrenmelerine katkı sunacak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline uygun olan projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Proje hakkında bilgi veren öğretmenler, " Soyut işlem döneminde olan öğrencilerin okuduğunu anlayabilmeleri için teknoloji yardımı ile somutlaştırılan imgeler aracılığıyla iki duyuya aynı anda hitap ederek kalıcı öğrenmeyi ve okumayı sevdirmeyi hedeflemektedir. Sunduğumuz projede, noktalama işaretlerinden ünlem işareti “Şaşkın Ünlem Uzayda” hikayesi içerisinde hissettiriliyor. Aynı sayfada bulunan karekodun okutulması ile de hikayeyi okuyan kişi, okunanlarla ilgili hazırlanan animasyonları izleyebiliyor. Böylece okuma daha keyifli ve anlamlı, öğrenme de kalıcı oluyor" dediler.
Noktalama işaretlerinden her birinin bir hikaye ile tanıtılacağını ve her birinin kitaplaştırılması ile bir set olacağını aktaran öğretmenler, bu yöntemin tüm derslerde uygulanabileceğini, bu sayede özellikle küçük yaşlardaki öğrencilerin okuma ve öğrenmesine katkı sunmak istediklerini ifade ettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB