Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesinden proje bilgilendirmesi

24.07.2024 12:40:30

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesinden proje bilgilendirmesi

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından kabul edilen 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesindeki, "Seramorium’da Bilim Ve Doğa-2" adlı proje hakkında, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’i bilgilendirmek amacıyla ziyaret gerçekleştirildi.
Proje koordinatörleri, Türkiye genelinden Coğrafya, Tarih, Sosyal Bilgiler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilgisi ve Sınıf Öğretmenliği branşlarından öğretmenlerin başvurularına açık olan bu projenin 1-7 Eylül 2024 tarihlerinde Kütahya’da gerçekleştirileceğini belirttiler. Başvuruların 26 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edeceğini ifade eden proje ekibi, projenin amacının Kütahya ve ilçelerindeki tarihî, kültürel, doğal ve jeolojik kaynakları eğitim amacıyla kullanarak katılımcıların doğa ve çevrenin işleyiş sürecini bilimsel bakış açısıyla anlamalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Ayrıca, uygulama ve gözlemlerle bilimsel araştırmayı sevdirmek, bilimsel farkındalık ve merak düzeylerini artırmak ve bu deneyimleri öğretmenlerin öğrencilerine aktarmalarını hedeflediklerini belirttiler.
Proje çerçevesinde Kütahya Merkez başta olmak üzere Altıntaş, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar ve Emet ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenleneceği bilgisi paylaşıldı. Katılımcı öğretmenler, eğitmenler eşliğinde grup çalışmaları, doğa yürüyüşleri, atık yönetimi, botanik incelemeler, arkeolojik kazılar, tarihi, kültürel ve bilimsel saha çalışmaları, kilden tasarım atölyeleri ve oryantiring gibi spor etkinliklerine katılacaklar. Proje ekibi, tüm öğretmenleri bilimin ışığında Seramorium’u keşfetmeye davet etti.