Kuşadası’ndaki Kemerönü mevkii korunacak

20.07.2024 14:38:32

Kuşadası’ndaki Kemerönü mevkii korunacak

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kamuoyunda uzun zamandan beri gündemde olan Kemerönü Mevkii’nin geleceği için Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Kuşadası Kent Konseyi üyeleri ile kentin önemli bileşenleri olan STK temsilcileri bir araya geldi. Kemerönü mevkinin koruma altına alınması ve ağaçlandırılması için değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kuşadası’nda halk arasında İçmetepe olarak bilinen 240 dönüm genişliğindeki Kemerönü mevkii alanın koruma altına alınması için yürütülen çalışmalar kapsamında değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kuşadası Kent Konseyi Merkezinde düzenlenen Toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ve konsey üyeleri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantıda Kemerönü Mevkii’ndeki doğal alanın korunması hakkında tüm kent bileşenlerinin fikir ve talep birliğinde olunduğunun altı çizildi. Özellikle STK’lar tarafından ilgili kamu kurumlarına sunulan ağaçlandırma projesine de Başkan Ömer Günel’den destek geldi.

Değerlendirme toplantısında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kentimizin tüm doğal alanlarında olduğu gibi bu alan için de koruma ve geliştirme çalışmalarımız devem edecek. Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile en kısa zamanda bir heyet oluşturup, çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bizde aynı talepte bulunarak ağaçlandırma işleminde destek oluruz” dedi.