Tarih: 08.08.2024 09:30

Kuşadası’nda sanat galerisinin son konuğu eski bakan Yalova oldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de 57’nci Hükümet’te Devlet Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yüksel Yalova "Akıllı şehirleri akıllı insanlar kurar. Bu tür şehirlerde yaşayanlar, sunulan tüm imkanlardan en üst düzeyde faydalanır" dedi.
Kuşadası Belediyesi tarafından yıl boyunca düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan İbramaki Sanat Galerisi’nin son konuğu 57’nci Hükümet’in Devlet Bakanı ve 21’inci Dönem TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Yüksel Yalova oldu. Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ’Akıllı Şehirler’ isimli söyleşide Kuşadalılar ile bir araya gelen Yalova, katılımcılara insanlık tarihinin başlangıcından bu yana şehirleşmenin geçmişini ve temel özelliklerini anlattı.

Söyleşisinde, günümüzde akıllı şehir kavramının ne anlama geldiğine değinen Prof. Dr. Yüksel Yalova, "Öncelikle akıllı şehirler akıllı insanlar tarafından kurulur. Burada yaşayan insanlar eğitim, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım ile kültür ve sanat faaliyetlerinden en üst düzeyde faydalanma imkanına sahiptirler. Akıllı şehirlerde müzik ve edebiyat etkinlikleri çok önemli bir yer tutar. Bu tür kentler şair, müzisyen ve yazar sayıları ile de ön plana çıkar. Bir yandan nüfus ve yaşam alanı olarak genişlerken diğer yandan doğaya, hayvanların doğal ortamlarına ve tarihe de saygı gösterir. Bu nedenle mimari gelişimleri de çok önemlidir" diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB