Kuşadası Belediyesi’nden bin 500 çocuğa süt desteği

Kuşadası Belediyesi’nden bin 500 çocuğa süt desteği

Kuşadası Belediyesi’nden bin 500 çocuğa süt desteği

Kuşadası Belediyesi tarafından, kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 2-5 yaş arasındaki çocukları için başlatılan süt desteği projesi 17 ayı geride bıraktı. “Kuşadalı çocuklar lıkır lıkır süt içiyor” sloganı ile her çocuk için ayda 8 litre süt desteği sağlayan Kuşadası Belediyesi’nin bu hizmetinden ayda ortalama 15 bin çocuğun faydalandığı belirtildi.

Ekonomik sıkıntı yaşayanlara destek vermek amacıyla sosyal yardımlarına hız veren ve geliştirdiği yeni projelerle farklı kesimlerin mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için çalışan Kuşadası Belediyesi tarafından 2023 yılının Mart ayında başlatılan süt desteği projesi sürüyor. Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, beslenme çantası desteği projesi ile eş zamanlı olarak yaşama geçirdiği süt desteği projesi kapsamında Tire Süt Kooperatifi’nden 1 litrelik tetrapak ambalajlar içerisinde temin ettiği sütleri başvuru yapan ve belirlenen ailelerin evlerine ulaştırıyor. Ailenin 2-5 yaş aralığındaki her bir çocuğu için ayda 8 litre olarak sunulan süt desteği çocukların kemik gelişimlerine önemli bir katkı sağlıyor. Ağustos ayı boyunca bin 407 aileye toplam 11 bin 256 litre süt dağıtacak olan Kuşadası Belediyesi, 17 ayın sonunda 165 bin 356 litre sütü adreslere ulaştırmış olacak.

Kuşadası Belediyesi’nin süt desteğinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler ‘sutdestegi.kusadasi.bel.tr’ adresinden ve 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla başvuru yapabileceği belirtildi.