Kuşadası Belediye Meclisi’nde eğitim konuşuldu

5.09.2024 17:48:51

Kuşadası Belediye Meclisi’nde eğitim konuşuldu

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısına eğitim konusu damgasını vurdu. Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Dağlı tarafından yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nce hazırlanan iktidarın eğitim karnesi niteliğindeki açıklama, 2024-2025 eğitim, öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Kuşadası’nda eğitim alanında yaşanan sorunları da bir kez daha gündeme getirdi.

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısının ikinci oturumu, Belediye Başkanı Ömer Günel yönetiminde Pera Düğün, Organizasyon ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. 2 Eylül’de gerçekleşen ilk oturumda komisyonlara havale edilen dört maddeyi oylamak üzere toplanan Kuşadası Belediye Meclisi’nde önemli kararlar alındı.

Meclis toplantısının ardından CHP Grubu adına gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ayşegül Dağlı, Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan ‘2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başlarken Okulların Eğitimin Güncel Durumu’ başlıklı açıklamayı Kuşadası kamuoyu ile paylaştı. Kendisi de emekli öğretmen olan Belediye Meclis Üyesi Ayşegül Dağlı, genel merkez açıklamasının ardından Kuşadası’nda eğitim kurumlarının içinde bulunduğu durum ve yaşadığı sorunlara ilişkin tespitleri de aktardı.

Göreve çağrı
Kentte bulunan okulların yapısal ve son derece can alıcı sorunları bulunduğunu ifade eden Meclis Üyesi Ayşegül Dağlı, Kuşadası’ndaki pek çok okulun yardımcı personel, güvenlik, hijyen gibi konularda önemli eksiği bulunduğunu ifade etti. Okulların laboratuvar, atölye, kütüphane, spor salonu, oyun bahçesi gibi pek acil ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Ayşegül Dağlı, “Cumhur İttifakı grubu üyesi arkadaşlarımızı bu sorunların çözümü için acilen çalışmaya devam ediyorum” dedi.