Tarih: 09.08.2024 09:37

Kuşadalı çocuklar SEYAKMER’de öğrenerek gelişiyor

Facebook Twitter Linked-in

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) iş birliğinde kurulan ve 26 Ağustos 2020 tarihinde hizmete giren SEYAKMER Dijital ve Materyal çocuk kütüphanesi (Sevil Yaşar Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi ) yaz tatilinde de çocukların gelişimine destek oluyor.

"Yaparak/Yaşayarak Öğreniyorum" Etkinlikleri kapsamında çocuklar bir çeşit nakış işleme tekniği olan ‘Punch Atölyesi’ ne katıldı. Yaklaşık bir saat süren etkinlikte, katılımcı çocuklar el becerilerinini geliştirmeye yönelik teknik uygulamaları öğrendi.

Yaz tatillerinde çocukların eğlenerek öğrenmeleri için düzenli aralıklarla etkinliklerden biri olan Punch Atolye çalışmasında ilk olarak çocuklara eğitmenler tarafından nakış ekipmanları tanıtıldı. Ardından çocuklar bez çanta veya nakış çemberi üzerinde farklı renklerdeki ipliklerle işlemeler yaptı.

Atölye çalışmasına katılan çocukların ebeveynleri yaz tatili süresince yapılan bu tür etkinliklerden memnuniyetlerini belirterek, “ SEYAKMER çocuklarımız için çok önemli bir eğitim merkezi oldu. Burada sadece atölye çalışmaları değil aynı zamanda çok zengin bir içeriğe sahip dijital kütüphanemiz de var. Eğitim öğretim dönemi süresince de çocuklarımızın bilgi edinme ve değişik kaynaklardan öğrenme konusunda çok ciddi bir destek sağlıyor. Kuşadası Belediye’si ve KEGEV’in işbirliğine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dediler.

Yaz boyunca SEYAKMER’de çocukların katılabileceği farklı atölye çalışmaları düzenlenmeye devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB