Kuş gözlemi yapan dağcı, ayı ile karşılaştı

Kuş gözlemi yapan dağcı, ayı ile karşılaştı

Erzurum'da kuş gözlemi için arazide olan Bülent Erkan, kış uykusundan uyanmış bir boz ayıyla karşılaştı.

Dağda Ani Bir Karşılaşma

Erzurum'un İspir ilçesinde, kuş gözlemi için dağlık arazide bulunan Bülent Erkan, beklenmedik bir misafirle burun buruna geldi. Kış uykusundan yeni uyanmış bir boz ayı, aniden yolunu kesti.

Soğukkanlı Bir Tepki

'Dağların oğlu' olarak tanınan profesyonel dağcı Bülent Erkan, paniğe kapılmadı. Soğukkanlılığını koruyarak, kontrollü bir şekilde geri çekilmeye başladı. Ayıyı, bulunduğu alandan bağırarak ve sakin hareketlerle uzaklaştırmayı başardı.

Kameraya Yansıyan Gerilim

Yaşanan bu tehlikeli ve gerilim dolu anlar, saniye saniye kayıt altına alındı. Olay, doğada hareket ederken dikkatli olmanın ve bu tür karşılaşmalara hazırlıklı olmanın hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi.