Tarih: 27.08.2024 12:28

’Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922’ isimli sergi açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kütahya Belediyesinin ev sahipliği yaptığı, Kütahya Kent Konseyi katkılarıyla, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan “KÜSAD Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” isimli sergi Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin’in katılımıyla açıldı.
Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, Kütahya Belediyesi Fuaye alanında sanatçılar ve vatandaşların yoğun ilgisiyle açılan sergide, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin cephelerinden biri olan Dumlupınar’da yaşanan kahramanlık dolu mücadeleyi yansıtan eserler yer aldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ertekin, sergilenen eserlerin önemine dikkat çekerek, “Bu sergi, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadeleyi, gelecek nesillere aktarma görevimizin bir parçasıdır. Dumlupınar’daki mücadelemiz, tüm dünyaya bağımsızlık sevdamızın ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir” ifadelerini kullandı.
KÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Yıldız ve Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci gibi önemli isimlerin de katılım gösterdiği sergi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB