Tarih: 15.08.2024 15:41

Kurs merkezlerinde YKS’ye hazırlanan öğrencilerden bin 672’si üniversiteli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerden bin 672’si üniversiteli oldu. İl genelinde 4 bin 250 öğrenciye yıl boyu eğitim veren öğretmenler, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen öğrencilerinin gururunu yaşıyor.
Hayallerindeki üniversiteleri ve bölümleri kazanmak için YKS’ye hazırlanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ücretsiz ve nitelikli eğitime ulaşarak geleceğe güvenle bakıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren kurs merkezlerinin başarı oranı, profesyonel eğitim ve öğretim kadrosu ile günden güne artarken, dezavantajlı bölgelerde yaşayan aileler ve öğrenciler için de umut ışığı oluyor. Zorlu bir sınav senesini geride bırakan öğrencilerin bazıları hayalleri olan üniversite ve bölümlere yerleşirken, yerleşemeyenler de hayallerine bir adım daha yaklaştı. Mersin genelinde 4 bin 250 YKS öğrencisine yıl boyu eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi öğretmenleri, birbirinden seçkin bölümlere yerleşen bin 672 öğrencinin gururunu yaşıyor.

"Bu yıl 4 bin 250 öğrenci YKS’ye hazırlandı"
Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) olduğu gibi, YKS’de de iyi bir başarı ivmesi kazandıklarını söyledi. Bu yıl kurs merkezlerinde 4 bin 250 öğrencinin YKS’ye hazırlandığını ifade eden Karakuş, "Bin 672 öğrencimiz şimdi üniversiteli oldu. İlgi gören tıp ve diş hekimliği gibi bölümlere yerleşen öğrenci sayımızın, geçen yıllara göre artması, bizi ayrıca mutlu etti" dedi. Başarılarının temelinde öğrenci, veli ve öğretmenler arasındaki iletişimin olduğunu belirten Karakuş, "Bu üçlü birlikteliği çok iyi bir şekilde sağlıyoruz. Zorlu bir süreçte ailelerimizin ve öğrencilerin yanında oluyoruz" diye konuştu.

YKS kursları 26 Ağustos’ta, LGS kursları 2 Eylül’de başlayacak
Yeni dönem kursların YKS için 26 Ağustos’ta, LGS için ise 2 Eylül’de başlayacağını sözlerine ekleyen Karakuş, "Öğrencilerimiz bu yıl da ücretsiz kitaplardan, denemelerden, yaprak testlerden yararlanacaklar. Sene sonunda eminiz ki, onlar da istediği liseleri ve üniversiteleri kazanacaklar" dedi.

"Dershaneden alamadığım verimi buradan aldım"
Fırat Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazanan Bahar Kaçmaz, sınav sürecinin zorlu geçtiğini dile getirdi. Bu süreçte öğretmenlerinin, ilgileri, derslerdeki konu anlatımları ve güler yüzleri ile kendilerini sürekli desteklediklerini vurgulayan Kaçmaz, "Geçen sene de dershaneye gitmiştim. Dershaneden alamadığım verimi burada aldım. Ücretsiz olması ise büyük bir katkı. Ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırdığım için çok mutluyum" diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nü kazanan Esmanur Teki de kurs merkezinde kendilerine çok yardımcı olunduğunu belirterek, "Yoğun geçen bir seneydi. Özellikle rehberlik başta olmak üzere, soru çözümleri ve konu anlatımlarıyla beraber hocalarımız bizi çok iyi destekledi. Dışarıdan alamadığımız verimi, burada aldığımızı düşünüyorum. Çünkü üzerimizde ekstra bir ilgi vardı" dedi.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Ecem Erboğa ise sevincini paylaşırken, "Heyecanlı ve mutluyum. Hocalarımız, destekleri ve yardımları sayesinde bizlere avantaj sağladılar" diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Hasan Arda Tura da "Burada amaç para değil. Bize emek veriyorlar. Her hafta verilen programı yapmadığınızda yanlarına çağırıyorlar, ailemizi arıyorlardı. Disiplinli ve samimiydi" dedi.
ODTÜ Tarih Bölümü’nü kazanan Hazal Lotus Gündoğdu ise, kurs süresince hem öğretmenlerin, hem de sunulan imkanların çok güzel olduğunu dile getirerek, başarısında emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB