Tarih: 02.08.2024 12:48

Kur’an Kursu öğrencileri şenlikte buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Seydikemer İlçe Müftülüğü ve Fethiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik ‘Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği ve Mezunlar Buluşması’ düzenlendi.
Programın açılışında konuşan Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan, “Yavrularımızı Kur’an kurslarımıza gönderen anne babalara teşekkür ediyorum. Bugün burada ‘Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyen ol, ya da ilmi destekleyen ol. Beşincisi olma, helâk olursun!’ hadisi şerifine uyanlar ile bir araya geldik” dedi.
Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay katılımcılara hitaben, “Geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği ve Mezunlar Buluşması’nın bu yıl da 4’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Seydikemer ve Fethiye’de hafızların sayısı çoğalıyor. Mezun verdiklerimiz görev almaya başladılar. Hafızlık eğitimini kurumsallaşarak Hafızlar Derneği çatısı altında daha etkin hale getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, “Geleneksel hafızlar yayla şenliği ve mezunlar buluşması programının düzenlenmesine katkı sağlayan herkese şahsım, müftülerim ve ekibim adına teşekkür ediyorum. Hafızlık, Allah (cc) yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük paye, en büyük şereftir. Kur’an-ı Kerim’i okuyan, ezberleyen seçkin meleklerle dost olmaktadır. Kur’an-ı Kerim’i hayatımızın merkezine almaya gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle bu şenliğe katılan kıymetli misafirlerimize ve bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen hayırseverlerimize teşekkür ederim” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB