14 ilden 322 sporcu Türkiye Şampiyonası için kros yarıştı

14 ilden 322 sporcu Türkiye Şampiyonası için kros yarıştı

Akhisar'da düzenlenen Okul Sporları Kros Yarışları'nda genç atletler, Türkiye Şampiyonası biletini kapmak için mücadele etti.

14 İlden Yoğun Katılım

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Kros Gençler ve Yıldızlar A-B Grup Yarışları, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Manisa, İzmir, Aydın, Kütahya, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya'dan gelen toplam 322 sporcu, Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı için ter döktü.

Parkurlarda Kıyasıya Mücadele

Yarışmalar, Akhisar Gölet mevkiinde, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı. 149 kız ve 173 erkek sporcunun katıldığı organizasyonda, atletler 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrelik parkurlarda derece için kıyasıya yarıştı. Yarışlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan bir törenle start aldı.

Türkiye Şampiyonası Bileti Kimin?

Gün boyu süren yoğun rekabetin ardından, takım ve ferdi kategorilerde başarılı olan sporcular Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgeleri, Akhisar Kaymakamı Mustafa Can, Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.