Kreş çocuklarına yangın eğitimi verildi

Kreş çocuklarına yangın eğitimi verildi

Kreş çocuklarına yangın eğitimi verildi

Yüreğir Belediyesi’ne bağlı Minik Yürekler Kreşi’nde çocuklara yangın tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla itfaiye eğitimi verildi.
Yüreğir Belediyesi, 25 Eylül - 1 Ekim arasında kutlanan ‘İtfaiye Haftası’ kapsamında, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Minik Yürekler Kreşi öğrencilerine, öğrenirken eğlenebilecekleri etkinlik programı düzenledi.
Minik Yürekler Kreşi öğrencileri, düzenlenen etkinlikte, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Personellerinden yangından korunma yöntemlerini, uygulamalı olarak öğrenirken, acil durumlar karşısında ne yapacaklarını ve hangi numarayı aramaları gerektiğiyle ilgili bilgiler aldı.
Yaşları 03 - 06 arasında değişen çocuklara yangından korunma, önlemler ve alınacak olan tedbirleri anlatan ekipler, yangın söndürme materyallerini de tanıtarak öğrencilere, çakmak ve kibrit gibi yanıcı ve parlayıcı maddelerle oynamamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Konu hakkında bilgi veren kreş sorumlusu Seda Ongun, “Bu tür sosyal faaliyetleri öğrencilerimizin ailelerinden izin alarak sık sık tekrarlıyoruz. Amacımız okul öncesi eğitim verdiğimiz çocuklarımızın bilgilerini artırarak topluma daha yararlı birer birey olmalarıdır” dedi.
Verilen yangın eğitimini meraklı gözlerle inceleyen minikler, etkinliğin ardından itfaiye personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.