Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez ana sınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim seminerleri verildi.

Okulöncesi öğretmenlerine Köyceğiz Borsa İstanbul İlkokulunda, sınıf öğretmenlerine Köyceğiz Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Formatör Öğretmenleri tarafından bilgilendirmeler yapılarak yeni müfredatın detayları anlatıldı. Seminerlerde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla hayata geçirildiği belirtildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni’nde yer alan öğrenci profili özellikleri merkeze alınarak planlanacak ve uygulanacak. Öğretmenlerin, kitapları etkili bir şekilde kullanmaları sağlanacak.

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde Köyceğiz Anadolu Lisesi’nde eğitim alan sınıf öğretmenlerini ziyaret etti. Karahan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin amacının öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî gelişimini desteklemek olduğunu belirterek, yeni modeli uygularken gösterecekleri gayretlerinden dolayı öğretmenlere teşekkür ederek başarılar ve kolaylıklar diledi.