Köyceğiz Gölü taştı, işletmeler sular altında kaldı

Köyceğiz Gölü taştı, işletmeler sular altında kaldı

Yoğun yağışların ardından taşan Köyceğiz Gölü, kordon boyundaki işletme ve yolları su bastı. Kaymakam Mert Kumcu bölgede inceleme yaptı.

Gölün Öfkesi: Kordon Sular Altında

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde etkili olan yoğun yağışların ardından Köyceğiz Gölü taştı ve ciddi olumsuzluklar meydana geldi. Taşkın sonucunda Atatürk Kordonu, işletmeler, yollar ve evler sular altında kalarak önemli hasarlar oluştu.

İşletmeler 20 Gündür Kapalı

Köyceğiz Gölü kenarındaki işletmeler ağır darbe aldı. Camlar kırıldı, masa ve sandalyeler kullanılamaz hale geldi. Yaşanan bu tahribat nedeniyle işletmeler 20 gündür müşterilerine hizmet veremiyor.

Kaymakam Kumcu Sahada

Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu, çizmesini giyerek zarar gören sahada incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte taşkından etkilenen işletmeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve hasar tespit çalışmaları için ilgili kurumlara talimat verdi.

Geniş Katılımlı Heyet

Kaymakam Kumcu’ya, AFAD ekipleri, Çevre ve Şehircilik İklim Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Emre Dadaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fatih Göktürk, Ulucami Mahallesi Muhtarı Sadık Karaduman ve Gülpınar Mahallesi Muhtarı Ramazan Yorulmaz eşlik etti.