Kosova’da Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali "DokuFest" başladı

Kosova’da Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali

Kosova’da Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali "DokuFest" başladı

Kosova’da bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali “DokuFest” başladı.
Kosova’da film severler 9 gün boyunca keyifli anlar yaşayacak. Ülkenin güneyindeki Prizren şehrinde 2-10 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali “DokuFest” bu akşam başladı. Şehirdeki tarihi “Lumbardhi” açık hava sinemasında gerçekleşen açılış töreniyle başlayan festival 8 farklı sinemada düzenlenirken, dünyanın dört bir yanından çok sayıda sanatsever katılım sağlıyor. Bu yıl teması “Yeni Düzen” olan festivale dünyanın 119 ülkesinden en az 3 bin 325 başvuru yapılırken, sadece 103 kısa film ve belgesel beyaz perdede gösterilecek. Festivalde ayrıca atölye çalışmaları, paneller, fotoğraf sergileri, konferanslar ve konserler düzenlenecek.
Kısa film ve belgesel üzerine Balkanların en büyük etkinlikleri arasında gösterilen festival için her yıl olduğu gibi bu yıl da Prizren’e dünyanın dört bir yanından sinemaseverlerin gelmesi bekleniyor.

Türkiye’den 5 belgesel var
Festivalde Türkiye’den Aylin Gökçi’nin “O gün bu gündür, uçuyorum”, Ömer Ferhat Özmen’in “Eksi bir”, Yakup Tekintangaç’ın “Mori”, Berke Baş’ın “Dargeçit” belgeselleri yer alıyor.
Kosova Savaşı’ndan birkaç yıl sonra düzenlenmeye başlayan DokuFest, başladığı yıllarda Prizren’de sinema salonu bulunmaması nedeniyle şehrin tarihi merkezi, nehir üzeri, şehir kalesi gibi alanlarında oluşturulan geçici sinemalarda yapılmasıyla ün kazanmıştı.