KORONA'YA UMUT IŞIĞI

KORONA

Kayseri Kızılay'a ilk plazma bağışı gerçekleşti.

Çin ve diğer ülkelerden sonra Türkiye'yi de etkisine alarak binlerce can kaybına yol açan Covid-19'un tedavisinde umut ışığı olan yöntemlerden immün plazma konusunda, Kayseri Kızılay Kan Merkezi'ne ilk kan plazma bağışı gerçekleştirildi.

Kayseri'deki Korona hastalarına ümit ışığı olan tarihi olayda Kızılay'a kan bağışı yapan 33 yaşındaki Salih Doğu; "Benim için gurur verici. Çok memnunum. İyileşmiş tüm hastaları bu duyarlılığa davet ediyorum" dedi.

Kayseri için umut ışığı olan immün plazma bağışına tanıklık eden İç Anadolu Kayseri Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Adem Tatar, Kayseri Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Savaş Koç, Kan Bağış Kazanım Personeli Coşkun Akgöz ve Kan Bağış Kazanım Personeli Kubilay Bozkuş da olayın önemine işaret ederek hastalığı geçirmiş olan vatandaşlardan aynı hassasiyeti ve duyarlılığı beklediklerini ifade etti.

"ÇOK BASİT BİR İŞLEM, DAVET EDİYORUM"

Kayseri Kızılay Kan Merkezi'ne ilk immün plazma bağışında bulunan Salih Doğu, Hunat Kan Merkezi'nde yaptığı bağış sonrasında yaptığı konuşmada, immün plazma bağışının tıpkı kan vermek gibi çok basit bir işlem olduğunu vurgulayarak şunları paylaştı: "Yaklaşık 25 gün önce Covid-19 hastalığı tedavisi olmuştum Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Araştırma Hastanesi'nde. Şu an Kayseri'de ilk gönüllü olarak immün plazma bağışçısı oldum. Çok basit bir işlem, yaklaşık 45-50 dakika sürüyor. Kan vermekle eş değer bir işlem. Çok memnunum. Bir insana faydalı olabilmek, bu plazmanın başka bir bedene ulaşabileceğini bilmek benim için gurur verici. İyileşmiş tüm hastaları aynı hassasiyete davet ediyorum."