‘KORONAVİRÜS ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR’

‘KORONAVİRÜS ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR’

Küresel bir salgın, küresel bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya olduğumuz bu günlerde Lokantacılar ve Pastacılar Oda Başkanı Altan Aydemir üyelerini mesaj yoluyla bilgilendirerek alınması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.

Başkan Aydemir; işyerlerimizde ortak kullanılan lavabo ve tuvaletlerin temizliğine hassasiyetin biraz daha artırılması, musluk başlıkları, kapı kolları, masa ve sandalyelerin dezenfekte edilmesinin önem arz ettiğini belirtti. Personellerin bilinçlendirilmesinin, hijyen kurallarına daha da önem verilmesi gerektiğinin üstünde durdu. İşletmelerde özellikle de Lokantalarda masa aralıklarının biraz daha geniş tutularak müşterilerin birbirlerine mesafeli olması ve kapalı ortamların sık sık havalandırılması konusunda da açıklamalarda bulundu. Virüsün yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Aydemir; Dış ortamda 24 saate kadar yaşayabilen covid-19 virüsüne karşı ellerimizi  sık sık yıkamamız, yüzeylerle temas sonrası hiçbir şekilde yüze, ağza ve göze temas ettirmememiz, elleri yıkadıktan sonra antiseptik veya kolonya kullanmamız, işyerlerine dezenfekte aparatı takmamız gerektiğini belirtti.

Başkan Aydemir sözlerini; Sağlık Bakanlığımız gerekli önlemlerin tamamını almıştır ve bu zorluğun üstesinden de milletçe geleceğimizden eminiz diyerek tamamladı.