Kocaeli’nin Körfez ilçesinde gece saat 04.00’ten itibaren etkisi altına alan şiddetli fırtına, ilçenin birçok noktasında önemli hasarlara neden oldu. Şiddetli rüzgar, ağaçların devrilmesine ve çatıların uçmasına yol açtı.
Özellikle Mimar Sinan, Atalar ve Barbaros mahallelerinde maddi hasarlı olaylar yaşandı. Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde, saat 08.00 sıralarında bir binanın çatısından kopan parçalar, yol kenarında park halindeki İyi Parti Körfez İlçe Başkanı Murteza Özün’e ait otomobilin üzerine düştü. Otomobilde maddi hasar oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri, yolu ve aracın üzerini temizledi. Fırtına nedeniyle ilçede toplam iki otomobilin zarar gördüğü öğrenildi.
Atalar Mahallesi Sahil Caddesi’nde ise bir şirkete ait tekne, fırtınanın etkisiyle sürüklenerek karaya vurdu. Saat 04.00 sıralarında yaşanan bu olayda, teknenin kurtarılması için yoğun bir çaba sarf edildi. Ekiplerin ve vatandaşların ortak müdahalesi sonucu tekne, daha fazla hasar almadan kurtarıldı.
Fırtınanın etkili olduğu bir diğer nokta olan Barbaros Mahallesi Nakliyeciler Sitesi’nde ise bir iş yerinin demir korkulukları, şiddetli rüzgara dayanamayarak yola devrildi.