Konya’da olimpiyatların yeni yıldızları burada yetişecek

8.08.2024 11:57:19

Konya’da olimpiyatların yeni yıldızları burada yetişecek

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından, belediye tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olarak hayata geçen “Karatay Spor Merkezi”nin yapımı sürüyor.
Karatay Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olan ve temeli 31 Temmuz 2023’te atılan Karatay Spor Merkezi’nin yapımı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 26 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Karatay Spor Merkezi’nde; bin metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip bin 161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, inşaat çalışmalarında gelinen noktayı yerinde görmek için merkezde incelemelerde bulundu. Başkan Kılca, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Olimpiyatların yeni yıldızları Karatay Spor Merkezi’nde yetişecek”
Karatay’ın dört bir tarafını yeni nesil spor merkezleriyle donatmaya devam ettiklerinin belirten Başkan Kılca, Karatay Spor Merkezi’nin belediyenin en yüksek bütçeli yatırımı olduğunu hatırlattı. Başkan Kılca, “Sağlıklı bir nesil için sportif etkinliklerimizin yanı sıra tesislerimize de her gün bir yenisini ekliyoruz. Bu çerçevede de belediye tarihimizin en büyük projesi olan Karatay Spor Merkezi’mizin inşaatında incelemelerde bulunduk. Merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı ve tesisimiz her geçen gün daha da yükseliyor. Gençlerimiz çok heyecanlı ama en az onlar kadar bizler de heyecanlıyız. Ekibimiz, gençlerimizi bu önemli tesisle buluşturabilmek adına aralıksız bir şekilde çalışıyor. Belediye olarak en çok önemsediğimiz yatırımlarımız çocuklarımız ve gençlerimize yönelik olanlarıdır. Ülkemiz şu anda yaz olimpiyatlarında ülkemizi temsil ediyorlar. Tabii ki bu alanlardaki başarılarda en önemli paylardan birisi de tesisleşmedir. Bizler de Karatay Belediyesi olarak şehrimiz adına bu anlayışla hareket ederek şehrimiz ve ülkemiz adına özel ve bir o kadar da güzel bir adım atmış oluyoruz. Karatay Spor Merkezimiz yaklaşık 26 bin metrekare içerisinde kapalı yüzme havuzları, tribünlü basketbol ve voleybol sahası, bireysel spor alanları olan büyük bir yerleşke olacak. Tamamlandığında Konya’mız bir spor merkezinden de öte çok detaylı bir komplekse sahip olacak. İlçemize ve ülkemize uzun yıllar hizmet edecek olan ve belediye tarihimizin en büyük bütçeli yatırımımızın Karatay’ımıza, Konya’mıza ve gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.