Tarih: 09.09.2024 13:07

Konya’da 491 bin 291 öğrenci yeni eğitim öğretim yılına başladı

Facebook Twitter Linked-in

Konya’da 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programı düzenlendi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, sadece okullarda değil, herkesin öğretmenlere yardımcı olmak durumunda olduğunu belirterek, “Hayat boyu eğitim dediğimiz; bütün herkesin eğitime katılması, eğitime katkı sunmasını da aslında içeriyor” dedi.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programı Hacıveyiszade Mahallesi Ahmet Haşhaş İlkokulunda gerçekleştirildi. Programda ilk olarak Tunceli’de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin folklor gösterileri ve okudukları şiirler ilgiye takip edildi. Programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, bugün öğrencilerin bayram günü olduğunu belirterek, “Aslında öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz bir ve bütün olarak yaşam kalitemizi artırmak, geleceğe güvenle bakmak, nesillerimizin iyi yetişmesi için elbirliği yapmış haldeler. Bu yönüyle de geleceğe güvenle bakmak için eğitimi bir numaralı iş haline getirmek önem arz ediyor. Sadece okullarımızda değil, her birimiz öğretmenlerimize yardımcı olmak durumundayız. Hayat boyu eğitim dediğimiz; bütün herkesin eğitime katılması, eğitime katkı sunmasını da aslında içeriyor. Hem okulda hem dışarıda insanın kendisini bilmesi, çevresini bilmesi, bir sistem yaklaşımı dahilinde işleri iyileştirirken, aynı zamanda herkesin bu eğitim marifetinde rehber, öncü olması, katılım sağlaması, katkı sunması önem arz ediyor. Konya’mız da eğitim öğretim çok öncelenen bir konu. Tarihten süregelen bu eğitim marifet işini günümüzde de öğretmenlerimiz, Konya’da yaşayan bütün velilerimiz gönüllü olarak, seferberlik halinde eğitim işlerini iyileştirmektedir. Daha iyi okullar, daha iyi öğretmenler, daha iştiyakı, motivasyonu yüksek öğrencilerle bu işi çok daha yukarı noktalara hep beraber taşıyacağız. Erdemli bir nesil yetişmesi, değerlerimizi iyi bilen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve bunları eyleme dönüştürmek önemli” dedi.

"Artık bilgiye ulaşmak çok kolay, aynı zamanda bu bilginin beceriye dönüştürülmesi önemli"
Vali Özkan, artık bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu ifade ederek, “Aynı zamanda bu bilginin beceriye dönüştürülmesi önemli. Yeni dönemde eğitim öğretim programlarında bu beceri konusu öncelenmektedir. Öğrencilerimiz, bilgiye çok hızlı bir şekilde yetişiyoruz, biz bunu nasıl beceriye, teknolojiye, kalkınmaya dönüştüreceğiz bunun çabası içindedirler. Öğretmenlerimiz bu işin rehberliğini yapmaktadır. Velilerimiz bunu yüksek bir taleple istemektedir. Bütün bunların sonucunda oluşan sinerji inşallah eğitim öğretim işinin daha da iyileştirilmesi ve hep beraber bunun meyvelerini kopararak yaşam kalitemizi, dünyadaki rekabet gücümüzü artırmak ve millet, toplum olarak daha huzurlu bir iklim ve atmosferi beraber oluşturmak istiyoruz. Eğitim sistemimizin en önemli çıktısı huzurlu insandır, huzurlu aile ve toplumdur, huzurlu çevredir. Bunu yaparken gerçekten aklıselimle, zevkiselimle buna rehberlik eden öğretmenlerimiz bu değerleri kendisine düstur edinmiş öğrencileri yetiştirecektir. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu politikalar çerçevesinde Milli Eğitim camiası ve yöneticileri seferber halinde ve eğitim programını bihakkın uygulamak için çalışmaktadırlar. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz bu eğitim hizmetini iyileştirmek için öğrencilerimize, öğretmenlerimize her türlü hizmeti ve desteği vermektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum, gönüllüler, eğitim gönüllüleri Konya’da hep beraber, birlikte bu eğitimi iyileştirmek, yaygınlaştırmak, etkinleştirmek, öğrencilerimize hizmet için elbirliği halindedir. Bu birliktelik, eğitime aşıklık durumu, eğitimin öncelenmesi durumu daim olsun diyorum. Yeni dönemin hayırlı, bereketli, erdemli insanların, değerlere ulaşmış öğrencilerin yetişmesini vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Özkan, ilk ders zilini çaldı. Daha sonra Vali Özkan ve protokol üyeleri, sınıfları gezdi, çocuklara başarılar diledi. Vali Vahdettin Özkan, öğretmenler odasında öğretmenlerle de bir araya gelerek yeni eğitim öğretim hayırlı olması temennisinde bulundu.
Programa, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğretmenler, öğrenciler, veliler katıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB