Tarih: 12.09.2024 15:07

Konya Büyükşehir Osmaniye’de depremde oluşan altyapı hasarlarını onarıyor

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Hatay’da yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin takdirini kazanan Konya Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye’ye bağlı Hasanbeyli ilçesinde de deprem nedeniyle oluşan altyapı hasarlarını onarıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Depremzede kardeşlerimizin bize ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaşanan depremler nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Hatay’dan sonra Osmaniye’de de altyapı hasarlarını gidermek için çalışıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm ülkeyi yasa boğan 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ilk gününden itibaren arama-kurtarma, kanalizasyon, altyapı, lojistik, su temini, barınma, gıda, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçları gideren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Akıllı Şehircilik uygulamalarıyla da Hatay’da birçok alanda kritik rol üstlendiğini hatırlattı.

“Depremde oluşan altyapı hasarlarını onarıyoruz”
Hatay’da yaşamı normale döndürmek için yapılan çalışmaların yanında KOSKİ ekiplerinin depremden etkilenen Osmaniye’ye bağlı Hasanbeyli ilçesinde de altyapı hasarlarını onarmak için gayret gösterdiğini kaydeden Başkan Altay, “Su kayıplarının önüne geçmek için kullandığımız Akustik Dinleme Cihazlarımız bu kez de Osmaniye’de görev alıyor. Su hatlarındaki arızaları akustik dinleme mikrofonu ile tespit eden ekiplerimiz, hızlıca onarım çalışmalarını tamamlıyor. Kanalizasyon şebeke hatlarındaki arızaları tespit içinse kanal içi görüntüleme araçları kullanılıyor” diye konuştu.

“Depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
İlçe genelinde su ve kanalizasyon şebekesinde kapsamlı incelemelerde bulunan KOSKİ ekiplerinin, ileride oluşabilecek arızaların önüne geçmek için gerekli önlemleri de aldığını vurgulayan Başkan Altay, “Depremzede kardeşlerimizin bize ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB