Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC

LEFKOŞA (İHA) – KKTC sıcak iklimi ve turizm bölgesi olma özelliğiyle konut yatırımcılarının yeni gözdesi haline geldi. Ada, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor.

Akdeniz’in önemli lokasyonlarından KKTC son yıllarda konut yatırımcılarının da ilgisini çekmeye başladı. Son yıllarda turizmde yaşanan gelişme konut yatırımlarına da artış olarak yansıdı. Ada; doğal güzellikleri, tarihi mekanları cazip iklimi ile yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle AB ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden yatırımcılar KKTC’de konut yatırımı yapmaya başladı. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı (KTİMB) Cafer Gürcafer Kıbrıs’ta konut sektöründe sunduğu fırsatlara yönelik açıklamalarda bulundu. Gürcafer, Kıbrıs’ın bölgenin Miami’si olduğunu söylerken konut yatırımı açısından da kazançlı bir bölge olduğunu söyledi.

"KKTC bölgenin Miami’si"
Dünyanın birçok bölgesinden konut yatırımı için adaya talep olduğunu belirten Gürcafer, "KKTC konut sektöründe yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. KKTC bu coğrafyada gelecek vadeden bir bölge, geleceğin Miami’si diyebiliriz. Dünyanın dört bir yanından artan bir talep var. Kıbrıs’ta konut yatırımına ağırlıklı olarak AB ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden talep var" dedi.

Konut yatırımı 7 yılda amorti ediliyor
KKTC’de konut yatırımın kazançlı olduğunu da ifade eden Gürcafer, "Konut yatırımının geri dönüşüne baktığımızda önemli avantajlar var. KKTC’de konut aldığınızda kira bedeli ortalama 5-7 yıl arasında yatırım bedelini karşılıyor. Yatırımın geriye dönüş oranı KKTC’de çok düşük. Bunun yanında gayrimenkulün değeri sürekli artıyor" diye konuştu.

Adada konut yatırımcılarının izlemesi gereken yol hakkında bilgi veren Gürcafer, "Yabancı yatırımcılar konut alacağı zaman ilgili kurumlardan sorgulama yapıyor, inşaat ruhsatını kontrol ediyor, bölgenin imar planı içerisindeki iznine bakıyor. Özellikle Türk yatırımcılar bu konulara dikkat etmeli. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Emlakçılar Birliği gibi kurumlara gelip danışabilirler. Konut alan yabancılar oturma izni alabiliyor, vatandaşlık alamıyor. KKTC bu coğrafyaya tatil hizmeti veren bir ülke konumunda. Yazlık amacıyla konut alanlar kira getirisi elde edebiliyor. Kıbrıs’ta konut yatırımı hem yazlık hem de yatırım olarak değer kazanıyor. Türkiye pazarı bizim için önemli, ülkemizde soydaşlarımızı görmek bizi memnun ediyor" diye konuştu.

"Türkiye ile ilişkimiz kazan kazan modeline dayanıyor"
Cafer Gürcafer, Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarından da bahsederek, "Türkiye ile ilişkimiz kazan kazan modeline dayanıyor. KKTC ekonomisinin güçlenmeye ihtiyacı var, Türk yatırımcıların yüzünü bu tarafa çevirmesini istiyoruz. Türkiye ile birlikte büyümek istiyoruz" ifadelerini kullandı.