Konuralp antik tiyatrosu usta tiyatrocuyu ağırladı

Konuralp antik tiyatrosu usta tiyatrocuyu ağırladı

Konuralp antik tiyatrosu usta tiyatrocuyu ağırladı

Türk tiyatrosunun duayen ismi Haldun Dormen, Düzce Valiliği’nin daveti ile özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Konuralp’te bulunan ve kazı çalışmaları süren Prusias Ad Hypium Antik Tiyatrosu’nu da ziyaret eden Dormen, “Burada olmak çok heyecanlandırdı beni. İnşallah bana da burada oynamak nasip olur” şeklinde konuştu.
Usta tiyatro oyuncusu Haldun Dormen Düzce’ye özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Düzce Valiliği’nin organizasyonunda Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırlanan Dormen’e, Vali Selçuk Aslan, Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Düzce Belediyesi Başkan Başdanışmanı Burçin Sarıcan, Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu da eşlik etti. Sarıcan, Düzce Belediyesi’nin şehrin sanat ve kültür hayatına katkısından söz etti. Yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayarak “Düzce müthiş bir sanat şehri oluyor” diyen Dormen, Devlet Tiyatroları Düzce Sahnesi’nin açılış törenine katılabileceğini ifade etti.

“Tiyatro sahnesinin açılışına katılmak isterim”
Düzce Üniversitesi’ni de ziyaret eden Dormen, burada ise Düzce Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Oyunculuğunun yanı sıra yazarlık, çevirmenlik ve yönetmenlik de yapan Türk tiyatrosunun duayen ismi Haldun Dormen, sanata olan tutkusunu ve deneyimlerini paylaştı. “Düzce’yi bana çok sevdirdiniz” diyen Dormen, Düzce’deki yatay mimariyi kast ederek, “İstanbul’a gider gitmez çok sempatik kısa boylu bir şehir istiyorsanız Düzce’ye gidin diyeceğim” ifadelerini kullandı. Devlet Tiyatroları Düzce Sahnesi’nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Dormen, “Bu beni çok çok çok mutlu etti. Açılışına ben de katılmak isterim” ifadelerini kullandı.

“Bu tiyatroya bütün Türkiye’yi bekliyoruz”
Tiyatronun duayen ismi Haldun Dormen, Düzce Belediyesi’nin işçi ve malzeme destekleriyle 5 yıldır kazıları devam eden Konuralp Prusias Ad Hypium Antik Tiyatrosu’nu da ziyaret etti. Antik tiyatronun geçmişi, yürütülen kazı çalışmaları ve çıkarılan eserlerle ilgili bilgiler alan Dormen, “Burada olmak çok heyecanlandırdı beni. Böyle bir yer keşfetmek müthiş bir şey. Tarih görmek istiyorsanız Düzce’ye gelin. Bu tiyatroya bütün Türkiye’yi bekliyoruz. Buranın tamamen tiyatroya döneceğini düşününce çok mutlu oldum. İnşallah bana da burada oynamak nasip olur” şeklinde konuştu.