KOCASİNAN’DA 24 DERSLİKLİ ORTAOKUL VE 8 DERSLİKLİ ANAOKULUN TEMELİ ATILDI

KOCASİNAN’DA 24 DERSLİKLİ ORTAOKUL VE 8 DERSLİKLİ ANAOKULUN TEMELİ ATILDI

Kocasinan Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayırsever Osman Ulubaş tarafından Yenişehir Mahallesi’nde yaptırılan 24 derslikli Ortaokulu ve 8 derslikli Anaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Büyük ve Güçlü Türkiye için yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin de gençler için yapılan projeler olduğunu belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, bu doğrultuda geleceğin teminatı çocukların tekli eğitime geçmesi noktasında Kocasinan’ının 17 farklı yerinde okulların yapılması için arsaların hazır hale getirildiğini ve hayırseverlerin katkılarıyla yeni okulların temellerinin atılacağını söyledi.

Okulun temel atma törenine, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Savruk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kocasinan Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Kayseri Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayserili hayırsever iş adamı Osman Ulubaş ve ailesi ile davetliler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Osman Ulubaş’ın yaptığını Türkiye’de yapan çok az sayıda hayırsever olduğunu belirterek, “Osman amcanın yapmış olduğu hayırlı işlerin örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. İnşallah 2023 eğitim vizyonunda yer aldığı şekliyle Kayseri’mizi tekli eğitime geçme noktasında hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Arsa konusunda önemli bir mesafe kat ettik. İnşallah hayırseverlerimizin de yakın zamanda okulların temellerini atmaya başlamasıyla 2021-2022 yılında hedeflerimizin yüzde 85’ini gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise Kayseri’nin fiziki yapısı olarak okula ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek “Özellikle iki yıldır bu konuda özverili çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizin belediyelerimizin ve kurumlarımızın çok ciddi desteklerini alıyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar fiziki alt yapımızı tamamlayacağız.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar da Kayseri’nin birçok alanda olduğu gibi hayırsever alanında da alınan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Bu hayırseverlikte en önde gidenlerden bir tanesi kıymetli büyüğümüz Osman Ulubaş amcamızın Allah hayrını kabule etsin. Osman amcamız tarafından yaptırılan 7’nci ve 8’inci okulunun temellerini atıyoruz ama Osman amcam; ‘Allah nasip ederse bir düzine okul yapacağım’ diyor. İnşallah Rabbim daha fazlasını kendisine nasip eder. Tabii ki herkesin keyif aldığı alanlar farklıdır. Kimisi spor etkinliklerinden kimisi ise yatırımdan keyif alır. Osman amcamın mutluluğu ise geleceğimiz ve evlatlarımız için yatırım yapmaktır. Allah hayrını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi olarak eğitime ve öğretime hassasiyetle her zaman destek verdiklerini vurgulayan başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yüzlerce proje yaparak, yüzlerce projeyi hayata geçiriyoruz. Ama bunların içerisinden en önemlisi çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptırımız projelerdir. Özellikle Sayın Valimizin tekli eğitime geçme noktasındaki destekleri ve katkıları yadsınamaz. Bu konuda Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine Valiliğimizin desteğiyle Uğurevler Mahallesi’nde bir okulun daha temelini atacağız. Kocasinan Belediyesi olarak şu ana kadar 17 noktadan fazla arsada gerek imar gerekse kadastro durumuyla ilgili problemleri çözüldü ve okul yapılması için hazır hale getirildi. Buradan da hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Destek vermek ve katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimizle inşallah Kayseri’mizin tekli eğitim noktasında ihtiyaç karşılanmış olacak. Kocasinan’ımızın ve Kayseri’mizin her bir köşesinde yeni okulların temellerini atarak, Büyük ve Güçlü Türkiye’de yetişen evlatlarımız için fiziki yapıları hayata geçirmiş olacağız. Bildiğiniz gibi Osman Ulubaş amcamızın bundan önce yaptığı Osman Ulubaş Fen Lisesi, Kayseri’miz ve ülkemizin yüz akı oldu. Okulun katıldığı uluslararası matematiksel modelleme yarışmasında ülkemize onurmansiyon ödülü kazandırdı. Evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerimize ve milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Bu toprakların evlatları daha nice başarılara imza atacağına inanıyorum.” Kayserili hayırsever iş adamı Osman Ulubaş da okulun vatana millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmalar ardından dualar edilerek, okulun temeli atılmasıyla program sona erdi.