KOCASİNAN BELEDİYESİ, HİZMETLERİYLE 7 GÜN 24 SAAT VATANDAŞLARIN YANINDA

KOCASİNAN BELEDİYESİ, HİZMETLERİYLE 7 GÜN 24 SAAT VATANDAŞLARIN YANINDA

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle tüm imkanlarını seferber eden Kocasinan Belediyesi, ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından da Kocasinan’ın her bir noktasına hizmet ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye’de olayın görüldüğü andan itibaren her türlü tedbirleri en üst seviyede aldıklarını ve belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ihtiyaç duyulan her alanda belediyenin hizmetleriyle 7 gün 24 saat kesintisiz vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Covid-19 sebebiyle tüm uyarılarını dikkate alarak, hassasiyet gösteren vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, “Biz önce insan diyen bir medeniyetin, insanı yaşat ki devlet yaşasın, diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Bunun için vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce gelmektedir. Bu çerçevede ilçenin en işlek ve kullanımı yüksek alanlarında etkin bir şekilde ilaçlama, dezenfekte ve hijyen temizliğini daha yaygın hale getirdik. Kocasinan’ımızın dört bir yanında hummalı bir şekilde hijyen ve temizlik seferberliğimiz sürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 182 kişiden oluşan ekip, 60 araçla 3 vardiya şeklinde pazar yerleri, cadde ve sokaklar başta olmak üzere ilçenin dört bir yanını köpüklü suyla yıkayarak, dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor. Ayrıca uzman personel ve donanımlı araçlarla apartmanların bodrum katları başta olmak üzere kapalı ve açık alanlarda haşere üretebilecek her noktada ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Hijyen ve dezenfekte çalışmalarının yanı sıra Vefa Sosyal Destek Grubu ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle şimdiye kadar yapmış olduğumuz sosyal yardımları daha da artırdık ve bu süreçte geliri azalan ailelerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Diğer yandan ise beslenme olanakları azalan doğadaki tüm canlılar için yemleme çalışmasını artırarak sürdürüyoruz. Bugünlerin insanlar arasındaki dayanışma duygusunun ön plana çıktığı en önemli günlerdir. Biliyoruz ki bugünler destek olma, paylaşma ve daha fazla birbirimize sahip çıkma günüdür. Ülke olarak birçok badirenin dayanışma ruhuyla ve el ele vererek üstesinden geldik. Allah’ın yardımı ve vatandaşlarımızın duyarlılığıyla bu süreci daha da güçlenerek atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Bütün gayretimiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Kocasinan’da hemşehrilerimizin yaşaması içindir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini “Unutmayalım ki alınan bu önlemler, hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı açısından son derece önemli ve değerlidir. Alınan her tedbir, geleceğimiz için, ailelerimiz için ve çocuklarımız için büyük önem taşıyor. ” diye noktaladı.

Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden son derece memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar ise dualar ederek, Başkan Çolakbayrakdar'a teşekkürlerini iletti.