Koçarlı’daki okulun İklim Değişikliğinde Yeşil Hesaplamalar Projesi ilgi gördü

Koçarlı’daki okulun İklim Değişikliğinde Yeşil Hesaplamalar Projesi ilgi gördü

Koçarlı’daki okulun İklim Değişikliğinde Yeşil Hesaplamalar Projesi ilgi gördü

Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Asiye Zeybek’in yürütücülüğünde, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan ’İklim Değişikliğinde Yeşil Hesaplamalar’ projesi Aydın’da büyük bir başarıya imza attı.

Aydın genelinde başvuru yapan 17 proje arasından desteklenmeye hak kazanan 3 projeden biri olan çalışma, 9-14 Eylül 2024 tarihlerinde hayata geçiriliyor. Proje, Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Safiye Avcı, Efeler Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İbrahim Açıkel, ADÜ Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Deniz Özen Ünal ve Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Emrah Hiğde’nin uzmanlıklarıyla destekleniyor. Projenin hedef kitlesi ise 7. ve 8. sınıf öğrencileri proje kapsamında iklim değişikliği konusunu fen bilimleri, kodlama, matematik etkinlikleri ve bilimsel gezilerle detaylı bir şekilde ele alan bir çalışma programı sunuluyor.

Ayrıca, TABİT’te yapılacak özel etkinlikler de öğrencilerle buluşacak. Yapılan açılış törenine, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Koçarlı Belediye Başkanı Vekili Huriye Kondu, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu ve birçok kurum amiri katıldı. Açılışın ardından projenin etkinlikleri hızla başladı.

Koçarlı’da eğitim ve çevre bilincini bir araya getiren bu proje, hem öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hem de iklim değişikliği konusunda bilimsel bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.