Kocaeli'de Yüksek Kesimlerde Kesintisiz Kış Mesaisi Başladı

Kocaeli

Kocaeli'de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına karşı, 1.200 personel ve 354 araçla 24 saat esasına göre kar küreme ve tuzlama çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Kocaeli'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Özellikle ilçe merkezlerinin dışındaki rakımı yüksek bölgelerde kar kalınlığı artarken, vatandaşlar da karın keyfini çıkarıyor.

1200 Personel ve 354 Araçla Sahada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarında A Takımı ve Yol Bakım Timleri aktif görev alıyor. Çalışmalara Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler de tam destek veriyor. Toplam bin 200 personelin görev aldığı çalışmalarda, yeni alınan araçlarla birlikte 354 araç ve iş makinesi sahada aktif olarak kullanılıyor.

24 Saat Esasına Göre Çalışma

Kar küreme, tuzlama ve buzlanmaya karşı önleyici çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülüyor. Ekipler, ana arterler, bağlantı yolları ve kritik güzergahlarda sürekli mesai yaparak ulaşımın aksamaması ve vatandaş güvenliğinin sağlanması için çalışıyor.

Yeni Araçlarla Hazırlık Seviyesi Arttı

Dün itibarıyla belediye envanterine katılan yeni kar küreme ve yol bakım araçlarıyla birlikte, zorlu kış şartlarına karşı hazırlık seviyesi yükseltildi. Yeni araçlar sayesinde müdahale süresi kısalırken, hizmet kalitesi de artırıldı. Yetkililer, hava şartlarının yakından takip edildiğini belirterek, yoğun kar yağışlarına karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ifade etti.