KMÜ’de “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışması tanıtıldı

KMÜ’de “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışması tanıtıldı

KMÜ’de “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışması tanıtıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) işbirliğiyle düzenlenecek olan Gazze’de Çocuk Olmak konulu hikaye yarışmasının tanıtımı yapıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) işbirliğiyle Dilimiz Kimliğimiz-4 isimli, “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışmasının tanıtım toplantısı KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Salonu’nda gerçekleşti. Tanıtım programının başlangıcında konuşan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, “Sayın rektörümüzün acil bir işinin çıkmasından dolayı buraya vekaleten ben geldim. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“70 hikayeyi kitaplaştırmayı planlıyoruz”
Yarışma ile ilgili bilgi veren Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci, “Üniversitemiz, zaman zaman bu tür çalışmalar ve yarışmalar düzenlemektedir. Bugün, “Dilimiz Kimliğimiz” mottosuyla gerçekleştirdiğimiz dördüncü çalışmamızı yapıyoruz. Daha önce, HEFİAD ile birlikte "Olmak" temalı bir deneme yarışması düzenlemiştik. Şimdi ise “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu bir hikaye yarışması gerçekleştiriyoruz. Bu konuyu seçmemizin nedeni, Gazze’deki yıkım ve patlamaların çocukları derinden etkilemesi. Çocuklar öldürülüyor ve katlediliyor. Bu konuyu hem kamuoyuna hem de üniversite öğrencilerinin gündemine taşımak istedik. Yarışmamız Türkiye genelinde olup, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyindeki tüm üniversite öğrencilerine açıktır. Umarız ki ciddi bir katılım olur. Eğer yeterli katılım sağlanırsa, plakamız olan 70’i temsilen 70 hikayeyi kitaplaştırmayı planlıyoruz. Rektör hocamız da bu konuda desteklerini iletti. Ayrıca, bu yarışmaya katkıda bulunan ve bugünkü etkinliğimizi destekleyen HEFİAD başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Türkçe’nin yerlerde süründüğünü gördüm”
Yarışmanın nasıl ortaya çıktığını anlatan HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, “Karaman’ı neden seçtiğimizi merak edebilirsiniz. Karaman, Türkçenin kurumsallaştığı bir vilayet. Vakit buldukça çarşıyı gezdim ve tabelalara baktım. Türkçe’nin yerlerde süründüğünü gördüm. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı ve belediye başkanımızla görüşme talep ettim. Fakat o fırsatı bulamadık. Yine de Karaman’a gelip, kıymetli hocalarımızla yollarımız kesişti ve Gazze ile ilgili bir yarışma düzenlemeye karar verdik” dedi.
Türkiye genelinde düzenlenecek olan hikaye yarışmasına ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri 21 Ekim-8 Kasım 2024 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Yarışma sonuçları 26 Kasım 2024 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin internet sitesinde açıklanacak. Yarışmada birinci olan yarışmacıya 21 bin TL, ikinci olan yarışmacıya 17 bin TL ve üçüncü olan yarışmacıya 13 bin TL ödül ve beş kişiye 3 bin TL teşvik ödülünün verileceği öğrenildi. Hikaye yarışması tanıtımı toplantısına HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci ile basın mensupları katılım sağladı.