Kızıltepe Devlet Hastanesi 110 yataklı ek hizmet binası hizmete giriyor

Kızıltepe Devlet Hastanesi 110 yataklı ek hizmet binası hizmete giriyor

Kızıltepe Devlet Hastanesi 110 yataklı ek hizmet binası hizmete giriyor

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Kızıltepe’de yapımı tamamlanan 110 yataklı Devlet Hastanesi ek hizmet binasının pazartesi günü itibariyle faaliyete geçeceği müjdesini verdi.
Mardin’de yürütülen sağlık yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan 110 yataklı Devlet Hastanesi ek hizmet binası Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, beraberindeki Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin ve Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ile birlikte Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binasında incelemelerde bulundu.
Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ve görevlilerden bilgi alan Vali Akkoyun, 110 yatak kapasiteli Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binasının bu hafta itibariyle faaliyete geçmesi için talimat verdi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, Mardin’de yapılan sağlık yatırımlarını değerlendirdi. Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binası ile şehrin özel ve kamu hastanelerinde bin 856 yatak kapasitesine ulaştığını belirten Vali Akkoyun, “İnşallah Mardin Şehir Hastanemizin de tamamlaması ile birlikte ilimizdeki toplam yatak kapasitesi 2 bin 600 civarında olacaktır. Mardin Şehir Hastanemizin fizik gerçekleşmesi şuanda yüzde 35 civarındadır. 2025’in sonlarına doğru da inşallah şehir hastanemizin açılışını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetini sunmayı planlıyoruz. Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binamızın tüm araç gereçleri ve donatımı yapıldı. Pazartesi itibariyle hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Sağlık yatırımımızın hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun daha sonra Mardin Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.