Kırklareli Dereköy'de yangın: 2 ev kullanılamaz hale geldi

Kırklareli Dereköy

Kırklareli'nin Dereköy köyünde çıkan yangın 2 eve zarar verdi. Yangında can kaybı yaşanmadı.

Sabahın Erken Saatlerinde Başlayan Alevler

Kırklareli merkeze bağlı Dereköy köyünde sabah saatlerinde çıkan yangın paniğe sebep oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Kadir Solak'a ait bir evde başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek bitişikte bulunan Ferit Solak'a ait başka bir eve sıçradı. İki ev de kullanılmaz hale geldi.

Hızlı Müdahale ve Köy Halkının Desteği

Yangını fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, köylülerin de yardımıyla yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf etti. Müdahale sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Maddi Hasarlı Ama Can Kaybı Yok

Her iki evde de önemli maddi hasar meydana gelirken, yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Dereköy Muhtarlığı tarafından yapılan açıklamada, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğu ifade edildi.

Teşekkür ve Soruşturma Süreci

Muhtarlık açıklamasında, yangının söndürülmesinde emeği geçen köy halkına, itfaiye ekiplerine, jandarmaya ve sağlık ekiplerine teşekkür edildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.