Kirazlı halkı, ilk yardım ve sağlık konularında bilgilendirildi.

16.08.2024 09:47:09

Kirazlı halkı, ilk yardım ve sağlık konularında bilgilendirildi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ’Sağlığınız için Kirazlı’dayız’ sloganıyla gerçekleştirilen sağlık kontrolünde vatandaşların sağlık ölçümleri yapılırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul da etkinliğe katıldı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ilçe sağlık müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve sağlık taraması çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Kuşadası’na bağlı Kirazlı Mahallesi’nde ’Sağlığınız için Kirazlı’dayız’ sloganıyla sağlık kontrolü etkinliği gerçekleştirildi. Selim Eren İlkokul-Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte tansiyon, şeker, satürasyon ölçümü, sigarasız yaşam, boy-kilo indeksi, bel çevresi ölçümü sağlıklı beslenme, el hijyeni, ağız ve diş sağlığı, kanser taramaları, organ bağışı, gebe sınıfı, çocuk izlemi, keneyle mücadele gibi sağlık taramaları yapıldı. Heimlich manevrası, böcek sokmalarında müdahale, deniz canlıları ile temasta müdahale gibi konularda da ilk yardım eğitimleri verilirken, etkinliğe Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul da katıldı.

Konu ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul, Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen Kuşadası İlçesi Kirazlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen ’Sağlığınız İçin Kirazlı’dayız’ etkinliğine katıldı. Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı, Sağlık Hizmetleri Başkanı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Personel Hizmetleri Başkanı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısının eşlik ettiği etkinlikte İl Sağlık Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Durmuş Öztürk’ten bilgiler aldı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlar sağlık konularında bilgilendirildi. Büyük ilgi gören etkinlikte ekiplerimizce ayrıca hipertansiyon, kan basıncı, kilo ve kan şekeri ölçümleri yüksek çıkan vatandaşlarımız tedavileri için ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirmeleri yapıldı. Stantlarda görevli personellerle sohbet eden İl Sağlık Müdürümüz, özverili ve başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi" ifadeleri yer aldı.