Kiracıoğlu, 'Kayseri OSB 8 milyon TL faiz ödüyor'

Kiracıoğlu,

Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Kiracıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kayseri OSB'nin yıllık 8 Milyon TL faiz ödediğini ifade etti.

Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Kiracıoğlu, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından bir açıklama yaparak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin yıllık 8 milyon TL fazi ödediğini, yıllık 1,5 Milyon TL komisyon masrafı ödediğini dile getirdi.

Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Kiracıoğlu yaptığı açıklamada, "Müsrif başkanımız 200 Milyon TL borcun olmadığını söylemiş. Başkana sesleniyorum. OSB'nin memzuç bilgilerini bankadan isteyip yayınlamanız yani belgelendirmeniz gerekiyor. Siz açıklayana kadar biraz bilgi vermek istedim. OSB'mizin 80 Milyon TL nakit, 110 milyon TL gayri nakit borcu var. Bu 80 Milyon TL'lik nakit kredinin 30 milyon TL'si GES için kalan 50 milyon TL'si ise Dubai için yapılan inşaat harcamaları için alınmış. 110 Milyon TL'lik gayri nakit kredi ise Dubai için Halk Bankası'ndan alınan teminat mektubudur" dedi.

Bekir Kiracıoğlu açıklamasında Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'ı bir kez daha işaret ederek "Müsrif başkana soruyorum. 50 milyon TL kredi için yıllık 8 Milyon TL faiz, alınan Teminat mektubu için yıllık 1,5 Milyon TL komisyon masrafı ödüyoruz. Peki ne için? Sadece katılımcı 7 OSB firması için. Yani 1193 sanayicimiz, 7 firma için bu faizleri ödüyor. Dubai projesinden başabaş çkacağız diyen başkana bu ödenen faiz ve komisyonları da hesaba katmasını tavsiye ediyorum. Kredi kullanmayan OSB'nin kredi notu yoktu diye yakınan başkanın hesabının nasıl olacağını da değeryi sanayicilerimizin takdirine bırakıyorum" cümleleri kurdu.