Tarih: 03.09.2024 15:56

Kındılçeşme için buluşturlar

Facebook Twitter Linked-in

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.
Toplantıda, 14 Eylül Cumartesi saat 16.00’da düzenlenmesi planlanan “Kındılçeşme için büyük buluşma” öncesi fikir alışverişinde bulunuldu.
Başkan Topaloğlu, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, Kemer’in turistik bir ilçe olduğunu belirterek, Kemer’de yeteri kadar otel olduğunu ve planları onaylandığında 5 tane daha tesis yapılacağını söyledi.
Turizmin doğa turizmine doğru kaymaya başladığına işaret eden Başkan Topaloğlu, “1978 yılında Kındılçeşme’ye geldiğim zaman gerçekten çok imrenmiştim. Herkes 5 yıldızlı otelde kalacakmış gibi buraya 3-4 ay önceden yerini ayırtıyordu. Burayı orman çalıştırıyordu. Herkes çok mutluydu. Ama ne yazık ki 25 Mart 2004 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında Milli Parklar bu alanımızı Gökhan Turizm’e 9 yıl 9 ay 7 gün olarak kiralıyor. Duyarlı kişiler ve çevreciler bu işi bırakmıyor. Danıştay 6’ncı Dairesi bu planı 20 Mayıs 2013’de iptal ediyor. Daha sonra Danıştay Dava Daireler Üst Kurulu bu kararı ve planı iptal ediyor. Bu sefer Antalya 3. İdare Mahkemesi yapı ruhsatlarını iptal ediyor. Milli Parklar yıkımı yapacak olan Kemer Belediyesi’ne tazminat davası açarım diyor. Burada hukuki hiçbir engel yok. Her şey bitmiş durumda ama Kındılçeşme 20 yıldır atıl durumda duruyor” dedi.

“Burası Kemer’in akciğerleridir”
Başkan Topaloğlu, daha önce Kındılçeşme’nin içerisinde yürüdüğünü anlatarak, şunları söyledi:
“Ağaçlar kurumuş ve yere yatmış. Her tarafı ot sarmış. Allah muhafaza en ufak sıkıntıda orayı kaybedebiliriz. Burayı ille de Kemer Belediyesi’ne verin demiyoruz. Orman işletsin. Burası Kemer’in akciğerleridir. Artık Kemer’de yeteri kadar turistik tesis var. Karavan ve çadır kurulacak bir alan olması lazım. Kemerlilerin bütün çocukluğu burada geçti. Burası artık halka açılsın.”
Kemer Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da Kındılçeşme’nin halka açılmasını istediklerini dile getirdi.
Toplantı sonucu 14 Eylül Cumartesi saat 16:00’da vatandaşların da katılımıyla Kındılçeşme Buluşması yapılmasına karar verildi. Buluşma öncesi bir toplantı daha yapılarak buluşmanın içeriği ve yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB