Tarih: 19.08.2024 15:46

Kepez’de su kanalı temizliği başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, vatandaşın ‘su kanalı temizlensin’ talebine çözümü üretti. Talebin iletildiği Devlet Su İşleri (DSİ), ilçeyi ikiye bölen tahliye su kanalında temizlik çalışması başlattı.
Kepez Hidroelektrik Santrali’nin, tahliye suyunun Düden Çayı’na verilmesi için inşa edilen su kanalı, zaman içerisinde ilçenin mimari simge yapılarından biri haline geldi. Yaklaşık uzunluğu 14 kilometre olan kanal, ilçenin batısındaki Ünsal Mahallesi ile doğudaki Düden Şelalesi arasında yer alıyor. DSİ’nin sorumluluğunda olan ve ilçeyi ikiye bölen kanal, yoğun yağışlarda taşkın riskinin önlenmesine yardımcı oluyor.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Başkan Yardımcısı iken kanalın Erenköy Mahallesi bölümünde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması projesini gerçekleştirmişti. Daha sonra bu proje kanalın tamamında uygulandı. İlçeyi güzelleştiren kanalda, su akışının olmadığı yaz döneminde atılan çöplerden ve büyüyen bitkilerden dolayı kötü bir görüntü oluştu.
Su kanalına sınırı olan mahallelerin muhtarları ve vatandaşlar, Başkan Mesut Kocagöz’den, kötü kokuya ve sineğe neden olan kanaldaki kirliliğin temizlenmesini istedi. Başkan Kocagöz, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Antalya DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman’a vatandaşların kanal talebini iletti. Ziyarette ilçedeki su taşkınlarının önlenmesi için yapılabilecek çalışmalar da konuşuldu. Görüşmede, iki kurumun işbirliğiyle hem taşkın riskini azaltmak hem de çevre kirliliğini önlemek amacıyla kanalın tamamında ıslah çalışması yapılmasına karar verildi. Bu kararın ardından DSİ, 4 iş makinesiyle su kanalında ıslah çalışmasını başlattı. İş makinesi yardımıyla kanal atıklardan, zeminde biriken çamurdan, çöplerden ve bitkilerden temizleniyor.
Başkan Mesut Kocagöz, kanalın Kütükçü ile Yeni Emek mahalleleri bölümünde incelemelerde bulundu. Kütükçü Mahalle Muhtarı Meryem Erkal ve Yeni Emek Mahalle Muhtarı Mehmet Önal, kanalda yaşanan kirlilikle ilgili Kocagöz’e bilgi verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kocagöz, belediye ve diğer kamu kurumlarının ortak amacının insanlara hizmet etmek olduğunu hatırlattı. Kepez’in, en büyük problemlerinden birinin de aşırı yağışlarda yaşanan su taşkınları olduğunun altını çizen Başkan Mesut Kocagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu önlemek adına DSİ ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile işbirliği halindeyiz. Antalya DSİ 13. Bölge Müdürlüğümüz, belediyemizin de desteğiyle kanalda temizlik çalışması başlattı. DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman’a ve ekibine halkım adına teşekkür ederim. Kanalın atık, çöp ve bitkilerden temizlenmesi hem su taşkınlarının hem de çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayacak. Bu temizlik, su taşkınlarının önlenmesi için kesin bir çözüm müdür? Hayır. Bu kanalın ya derinleştirilmesi ya da duvarlarının büyütülmesi gerekiyor. İnsanımıza faydalı olabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kepezliler, hak ettiği hizmeti almaya başladı. Kepez’de değişim ve dönüşüm artarak devam ediyor” dedi. Başkan Kocagöz, inceleme sırasında vatandaşların taleplerini de tek tek dinledi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB